Sinappi-seesamkuorrutettu lohi

Sinappi-seesamkuorrutettu lohi

Uunilohi saa sinappisen piparjuuri-smetanakuorrutuksen päälle paahdetut seesaminsiemenet. Makujen yhdistelmä on kerrassaan herkullinen. Tämä uunilohi sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 750 g)
kirjolohifilee
¼ tl
suolaa
½ dl
vahvaa sinappia , esim. Dijon
1 prk (120 g)
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 tl
juoksevaa hunajaa tai ruokosokerisiirappia
½ dl
kuorittuja seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Pyyhi lohifileen pinta talouspaperilla. Laita filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
  2. Mausta kala suolalla. Sivele päälle sinappi.
  3. Sekoita smetana, piparjuuritahna ja hunaja kulhossa.
  4. Levitä maustettu smetana sinappikerroksen päälle.
  5. Paista 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.
  6. Paahda tällä välin seesaminsiemenet kullanruskeiksi kuivalla, pinnoitetulla pannulla.
  7. Ripota paahdetut siemenet uunista otetun lohen päälle.
  8. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen sekä raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki

* Voit leikata kalan valmiiksi annospaloiksi ennen kypsentämistä. Aseta palat vierekkäin uunivuokaan ehjän kalafileen muotoon. Kuorruta ohjeen mukaisesti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)