Purjolohi

Purjolohi

45 min
helppo
155 kcal / 100g
2
1

Uunikalan valmistus voidaan tehdä fileenä tai valmiiksi leikattuina annospaloina. Kasvikset tuovat mehevyyttä ruokaan ja kuorrutteen hoitaa Valio crème fraîche.

Ainekset

4 annosta
700 - 800 g
lohi- tai kirjolohifileetä
¼ tl
suolaa
1 pieni (200 g)
paprika
pala (100 g)
purjoa
1 prk (200 g)
1 ½ tl
pippurisekoitusta
½ tl
sokeria
1 tl
sinappia

Pinnalle

½ dl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Poista fileestä ruodot. Pyyhi pinta talouspaperilla. Laita filee kokonaisena tai annospaloiksi leikattuna uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
  2. Ripota kalan pintaan kevyesti suolaa.
  3. Suikaloi paprika. Levitä ne kalan pinnalle.
  4. Leikkaa puhdistettu purjo viipaleiksi. Mausta crème fraîche pippurisekoituksella, sokerilla ja sinapilla.
  5. Yhdistä purjo ja crème fraîche. Lusikoi seos kalan päälle.
  6. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 35 min tai kunnes kypsä. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta.
  7. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Ripottele paistetun kalan pinnalle.
  8. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)