Siirry sisältöön
Sinkun joulukinkku

Sinkun joulukinkku

Tekeekö mielesi kinkkua, mutta taloudessa ei ole riittävästi syöjiä, jotta iso kinkku tulisi syödyksi? Sinkun tai pienen talouden joulukinkku valmistuu kätevästi porsaan potkasta. Yhdestä potkasta riittää syötävää yhdelle ruokailijalle muutamalle aterialle.

Sinkun joulukinkku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2  (n. 2 kg) porsaan potkaa
  • 2 tl sormisuolaa
  • 4 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 4 dl lihalientä
  • 2 omenaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 laakerinlehteä
  • 10 kokonaista neilikkaa
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria

Sinappikuorrutus

  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Ota potkat huoneenlämpöön n. 1 h ennen kypsentämistä. Älä poista nahkaa ja rasvaa. Mausta potkat suolalla, hiero tarvittaessa, jotta suola tarttuu lihaan. Nosta pataan luu ylöspäin.
  2. Pese omena, halkaise ja poista siemenkota. Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa omenat ja sipuli lohkoiksi, viipaloi valkosipulit. Laita pataan.
  3. Kaada päälle omenamehu ja lihaliemi. Lisää mausteet.
  4. Kypsennä uunissa 150 asteessa 4 - 5 h tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa helposti luusta.
  5. Voit nauttia potkat halutessasi ilman sinappikuorrutusta. Nauti kuumana. Siivilöi paistoliemi talteen ja valmista siitä herkullinen omenakastike suurustamalla se maissitärkkelyksellä ja viimeistelemällä Valio kuohukermalla.
  6. Kun potkat ovat hiukan jäähtyneet, poista nahka ja enin rasva. Levitä lihan pintaan sinappi, korppujauhot ja lopuksi voi pieninä nokareina.
  7. Kuorruta uunin keski-/yläosassa 225 - 250 asteessa n. 15 min, kunnes sinappikuorrutus on rapea ja kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal
Proteiini 18,2 g
Hiilihydraatti 5,5 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search