Sinkun joulukinkku

Sinkun joulukinkku

50 min
helppo
191 kcal / 100g
0
0

Tekeekö mielesi kinkkua, mutta taloudessa ei ole riittävästi syöjiä, jotta iso kinkku tulisi syödyksi? Sinkun tai pienen talouden joulukinkku valmistuu kätevästi porsaan potkasta. Yhdestä potkasta riittää syötävää yhdelle ruokailijalle muutamalle aterialle.

Ainekset

2 annosta
2 (n. 2 kg)
porsaan potkaa
2 tl
sormisuolaa
4 dl
4 dl
lihalientä
2
omenaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
4
laakerinlehteä
10
kokonaista neilikkaa
10
kokonaista maustepippuria
10
kokonaista mustapippuria

Sinappikuorrutus

2 rkl
sinappia
2 rkl
korppujauhoja
25 g

Ohje

  1. Ota potkat huoneenlämpöön n. 1 h ennen kypsentämistä. Älä poista nahkaa ja rasvaa. Mausta potkat suolalla, hiero tarvittaessa, jotta suola tarttuu lihaan. Nosta pataan luu ylöspäin.
  2. Pese omena, halkaise ja poista siemenkota. Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa omenat ja sipuli lohkoiksi, viipaloi valkosipulit. Laita pataan.
  3. Kaada päälle omenamehu ja lihaliemi. Lisää mausteet.
  4. Kypsennä uunissa 150 asteessa 4 - 5 h tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa helposti luusta.
  5. Voit nauttia potkat halutessasi ilman sinappikuorrutusta. Nauti kuumana. Siivilöi paistoliemi talteen ja valmista siitä herkullinen omenakastike suurustamalla se maissitärkkelyksellä ja viimeistelemällä Valio kuohukermalla.
  6. Kun potkat ovat hiukan jäähtyneet, poista nahka ja enin rasva. Levitä lihan pintaan sinappi, korppujauhot ja lopuksi voi pieninä nokareina.
  7. Kuorruta uunin keski-/yläosassa 225 - 250 asteessa n. 15 min, kunnes sinappikuorrutus on rapea ja kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
20 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
11 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)