
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 h 15 min
Yhteensä
5 h 35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni150°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 (n. 2 kg) porsaan potkaa
- 2 tl sormisuolaa
-
4 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 4 dl lihalientä
- 2 omenaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 4 laakerinlehteä
- 10 kokonaista neilikkaa
- 10 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
Sinappikuorrutus
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl korppujauhoja
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Ota potkat huoneenlämpöön n. 1 h ennen kypsentämistä. Älä poista nahkaa ja rasvaa. Mausta potkat suolalla, hiero tarvittaessa, jotta suola tarttuu lihaan. Nosta pataan luu ylöspäin.
- Pese omena, halkaise ja poista siemenkota. Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa omenat ja sipuli lohkoiksi, viipaloi valkosipulit. Laita pataan.
- Kaada päälle omenamehu ja lihaliemi. Lisää mausteet.
- Kypsennä uunissa 150 asteessa 4 - 5 h tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa helposti luusta.
- Voit nauttia potkat halutessasi ilman sinappikuorrutusta. Nauti kuumana. Siivilöi paistoliemi talteen ja valmista siitä herkullinen omenakastike suurustamalla se maissitärkkelyksellä ja viimeistelemällä Valio kuohukermalla.
- Kun potkat ovat hiukan jäähtyneet, poista nahka ja enin rasva. Levitä lihan pintaan sinappi, korppujauhot ja lopuksi voi pieninä nokareina.
- Kuorruta uunin keski-/yläosassa 225 - 250 asteessa n. 15 min, kunnes sinappikuorrutus on rapea ja kauniin ruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
192 kcal
Proteiini
18,1 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa