Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¼ dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmuna
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2 tl sitruunamehua
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl tomusokeria
- n. 2 rkl lemon curdia
Koristeluun
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi, sitruunan raastettu kuori, sokerit ja suola. Vatkaa joukkoon muna.
- Lisää rahka ja sitruunamehu. Vatkaa hetki.
- Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos kevyesti nostellen. Älä vaivaa.
- Pursota taikinasta n. 32 kpl pyöreitä leivospohjia (Ø n. 5 cm). Voit myös nostella lusikalla n. 1 rkl kekoja leivinpaperin päälle uunipellille. Paina tällöin pintaa jauhotetulla sormella tai lusikalla matalammaksi.
- Paista 175 asteessa uunin keskiosassa n. 17 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.
- Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
- Valmista whoopiet laittamalla täytettä kahden leivonnaispalan väliin. Jos haluat whoopeista vielä sitruunaisempia, voit sivellä leivonnaisten sisäpintaan ohuelti lemon curdia.
- Koristele siivilöimällä päälle tomusokeria. Whoopiet ovat parhaimmillaan saman päivän aikana nautittuina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
294 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
26,6 g
Rasva
18,1 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.