Sitruuna whoopiet

Sitruuna whoopiet
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Sitruuna whoopiet

Sitruuna whoopiet

Whoopiet ovat nousseet hittileivonnaisiksi. Kyse on täytetystä leivonnaisesta, jonka taikina muistuttaa pikkuleipää ja muffinia. Tässä raikkaan sitruunaisen whoopien ohje.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset16 kpl

16 kpl
100 g
1 ¼ dl
sokeria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
250 g
2 tl
sitruunamehua
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (200 g)
1 prk (2 dl)
2 rkl
tomusokeria
( n. 2 rkl
lemon curdia )

Koristeluun

tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi, sitruunan raastettu kuori, sokerit ja suola. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Lisää rahka ja sitruunamehu. Vatkaa hetki.
  3. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos kevyesti nostellen. Älä vaivaa.
  4. Pursota taikinasta n. 32 kpl pyöreitä leivospohjia (Ø n. 5 cm). Voit myös nostella lusikalla n. 1 rkl kekoja leivinpaperin päälle uunipellille. Paina tällöin pintaa jauhotetulla sormella tai lusikalla matalammaksi.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa n. 17 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.
  6. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
  7. Valmista whoopiet laittamalla täytettä kahden leivonnaispalan väliin. Jos haluat whoopeista vielä sitruunaisempia, voit sivellä leivonnaisten sisäpintaan ohuelti lemon curdia.
  8. Koristele siivilöimällä päälle tomusokeria. Whoopiet ovat parhaimmillaan saman päivän aikana nautittuina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.