Sitruunainen kääretorttu

Sitruunainen kääretorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruunainen kääretorttu

Sitruunainen kääretorttu

Kirpeä sitruunanmaku tekee tästä kääretortusta ihanan raikkaan ja kepeän.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
10 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 200 g)
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
  3. Valmista täyte vatkaamalla rahkan joukkoon sokerit. Lisää viimeisenä joukkoon vaahdotettu kerma.
  4. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Levitä loppu täyte tortun päälle ennen tarjoilua.
  5. Koristele pinta haluamillasi koristeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›