Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunainen kääretorttu

Kirpeä sitruunanmaku tekee tästä kääretortusta ihanan raikkaan ja kepeän.

Sitruunainen kääretorttu
Sitruunainen kääretorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte


Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
  3. Valmista täyte vatkaamalla rahkan joukkoon sokerit. Lisää viimeisenä joukkoon vaahdotettu kerma.
  4. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Levitä loppu täyte tortun päälle ennen tarjoilua.
  5. Koristele pinta haluamillasi koristeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 28,4 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search