Sitruunainen kääretorttu

Sitruunainen kääretorttu

45 min
keskitaso
242 kcal / 100g
2
6

Kirpeä sitruunanmaku tekee tästä kääretortusta ihanan raikkaan ja kepeän.

Ainekset

15 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 200 g)
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
  3. Valmista täyte vatkaamalla rahkan joukkoon sokerit. Lisää viimeisenä joukkoon vaahdotettu kerma.
  4. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Levitä loppu täyte tortun päälle ennen tarjoilua.
  5. Koristele pinta haluamillasi koristeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)