Sitruunainen porkkanamarmeladi

Sitruunainen porkkanamarmeladi

30 min
helppo
117 kcal / 100g
1
1

Ihanan hapokas porkkanamarmeladi sopii tarjottavaksi juustojen kanssa tai leivän päällä.

Ainekset

8 annosta
500 g
porkkanoita
3 dl
1 (luomu)
sitruuna
2 ½ dl
hillosokeria

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Keitä raastetta appelsiinitäysmehussa n.15 min
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunankuori ja purista mehut. Lisää kattilaan
  3. Lisää hillosokeri, keitä vielä 15 min. Kaada marmeladi puhtaaseen ja steriloituun lasitölkkiin. Tarjoa patongin ja juuston kera. Porkkanamarmeladi sopii myös paahtoleivälle voin kera.

Vinkki

* Lasipurkkien sterilointi: Pese purkit ja kannet kuumalla vedellä. Laita uuniin puhdas keittiöpyyhe ritilän päälle ja aseta purkit ja kannet ylösalaisin liinan päälle. Lämmitä uuni 100 asteiseksi ja anna olla noin puoli tuntia. Nosta purkit työpöydälle ja täytä hillolla piripintaan. Sulje kannella tiiviisti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)