Sitruunalohi

Sitruunalohi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Sitruunalohi

Sitruunalohi

Sitruunalohi on raikkaan keväinen uuniruoka. Jos tuoretta parsaa ei ole saatavilla voit korvata sen esimerkiksi varsiparsakaalilla.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
1010 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
lohifileetä
½ - 1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
sitruuna
1 nippu
tuoretta parsaa
1 prk (2,5 dl)

Lisäksi

100 g
pakasteherneitä
tuoretta minttua

Ohje

  1. Leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi ja asettele palat uunivuokaan. Mausta kalan pinta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Viipaloi sitruunat ja laita viipaleet lohipalojen päälle. Halkaise parsat ja asettele lohipalojen väleihin.
  3. Kaada päälle ruokakerma ja paista uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 25 min.
  4. Kiehauta herneet ja hienonna niiden joukkoon tuoretta minttua. Lisää maustetut herneet lohivuokaan juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.