Hyppää sisältöön
Suklaa-vadelmaunelma

Suklaa-vadelmaunelma

Täyteläinen suklaan ja vadelmien ystävien unelma. Voit hyvin käyttää tähän myös kotimaisia pakastevadelmia ja ne voi ripotella jäisinä vaahdon joukkoon.

Suklaa-vadelmaunelma

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 1 dl
  Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
  Valio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
  Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
 • 300 g tummaa suklaata (laktoositon)
 • 3 dl (150 g) vadelmia
 • 1 prk (2 dl)
  Valio Eila® vispikermaa
  Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
  Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Koristeluun

 • 0 kg vadelmia

Ohje

 1. Kuumenna vaniljakastike ja suklaa paloina kattilassa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut tasaisesti joukkoon.
 2. Nosta kattila liedeltä. Jos sinulla on jäisiä marjoja, voit lisätä ne jäisinä lämpimään suklaaseokseen. Tuoreet marjat kannattaa lisätä hieman jäähtyneeseen seokseen.
 3. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto kevyesti nostellen haaleaksi jäähtyneeseen suklaa-vadelmaseokseen niin, että mousse jää jonkin verran raitaiseksi.
 4. Lusikoi annoslaseihin tai jälkiruokakulhoihin. Koristele annokset vadelmilla.

TARJOILUEHDOTUS

 1. Annostele mousse pieniin snapsilaseihin tai isoihin lusikoihin. Näin annoksesta riittää parillekymmenelle, esim. kahvin seuralaiseksi jälkiruokana tai buffetpöydässä makeana herkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 329 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 25,2 g
Rasva 23,5 g
Tyydyttynyt rasva 12,8 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • vadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi