Suklainen AURA kakku

Suklainen AURA kakku

4 h 30 min
keskitaso
338 kcal / 100g
3
4

Brandy maustaa tämän aikuiseen makuun kehitellyn täyteläisen suklaakakun.

Ainekset

12 annosta

Pohja

175 g
kaurakeksejä
50 g

Täyte

4
liivatelehteä
1 prk (3,3 dl)
200 g
taloussuklaata
1 prk (200 g)
¾ dl
brandyä , esim. Torres 10
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
vahvaa kahvia

Koristeluun

100 g
tuoreita luumuja ja viinirypäleitä

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22 cm) leivinpaperilla. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  3. Vaahdota kuohukerma. Sulata suklaa mikrossa, sekoita välillä. Lisää suklaan joukkoon crème fraîche, brandy ja sokerit.
  4. Valuta vesi pois liivatteista. Sulata ne kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita liivate-kahviliuos jogurttiseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoitellen.
  5. Kaada täyte pohjalle, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai seuraavaan päivään.
  6. Irrota kakku vuoasta. Siirrä kahden lastan avulla tarjoiluvadille.
  7. Koristele AURA juustolla ja hedelmäpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
338 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
23 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)