Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklainen hedelmä-trifle

Trifle on alunperin englantilainen, monikerroksellinen jälkiruokavanukas. Pohjalla on sokerikakkua tai keksejä, jotka kostutetaan meheviksi. Päälle kerrostellaan hedelmiä, paksua vaniljakastiketta ja kermavaahtoa. Pinta koristellaan suklaalastuilla.

Suklainen hedelmä-trifle
Suklainen hedelmä-trifle

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Koristeluun

  • 50 g
    suklaata
    Voit kokeilla myös:
    • 0,05 kg sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Jaa keksit joko isomman, reunallisen tarjoiluvadin tai pienten annosmaljojen pohjalle.
  2. Kostuta keksit mehulla.
  3. Jos hedelmät ovat happamia, lisää niille hiukan sokeria. Jaa n. puolet hedelmistä kekseille.
  4. Vaahdota kerma. Lisää lusikalla notkistettuun tuorejuustoon kermavaahto ja sihtaa sokeri-kaakaojauheseos. Sekoita. Tarkista maku.
  5. Lisää hedelmien päälle kerroksittain vaniljakastiketta, suklaa-tuorejuustokreemiä sekä loput hedelmät. (Voit halutessasi pursottaa suklaa-tuorejuustokreemin.)
  6. Koristele suklaarouheella. (Huomioithan, että valkosuklaassa on laktoosia.)
  7. Tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 17,8 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search