Vegaaninen korvapuustikastike

Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen korvapuustikastike

Vegaaninen korvapuustikastike

Vaniljakastike on tuttu jälkiruokakastike uuniomenille tai marjapaistoksille. Kokeile vaihtoehtoisesti kaurajuomasta valmistettua, maidotonta korvapuustikastiketta. Tässä ohjeessa kardemummalla ja kanelilla maustettu kastike tarjotaan kirsikkaisen uunihedelmäpaistoksen kanssa.

Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 annosta

6 annosta
5 dl
4 rkl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
¼ tl
kanelia
2 rkl
maissitärkkelystä
ripaus
suolaa
½ tl
pikakahvijauhetta

Uunihedelmäpaistos

400 g
omenoita pieninä lohkoina
2 dl
hapankirsikoita (säilyke)
n. 2 dl
muromysliä , esim. Myllärin luomu crunchy mysli

Ohje

  1. Mittaa kattilaan 4 dl kaurajuomaa, fariini- ja vaniljasokeri, kardemumma ja kaneli. Keitä pari min.
  2. Sekoita loppu kaurajuoma ja tärkkelys tasaiseksi seokseksi. Lisää suurus kattilaan samalla sekoittaen.
  3. Keitä muutama min silloin tällöin sekoittaen. Mausta pikakahvijauheella ja suolalla.
  4. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Sekoita välillä. Siirrä jäähtynyt kastike tarjoilukannuun jääkaappiin. Jäähdytä kylmäksi. Jos kastike sakenee liiaksi jäähtyessään, voi sitä notkistaa tilkkasella kaurajuomaa.
  5. Uunihedelmäpaistos

  6. Levitä omenalohkot ja valutetut hapankirsikat leivinpaperille pellille.
  7. Paista uunin yläosassa 250 asteessa 10 min. Lisää muromysli ja paista vielä n. 3 min niin, että mysli kuumenee ja hieman paahtuu.
  8. Tarjoa kuuma uunihedelmäpaistos kylmän korvapuustikastikkeen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›