Tasavallan toscakakku

Tasavallan toscakakku

Tasavallan toscakakku on oikea Valio Koekeittiön klassikkoleivonnainen. Se sopii kahvipöytään ja moniin juhliin.

Ainekset8 annosta

8 annosta
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ dl
150 g

Kuorrutus

50 g
75 g (2 1/4 dl)
mantelilastuja
1 dl
sokeria
½ dl
1 rkl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
  4. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
  5. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Vinkki

Vinkki

Toscakakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
426 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›