Siirry sisältöön
Täyteläinen suklaatrifle

Täyteläinen suklaatrifle

Rakenna tarjoilukulhoon kerrosjälkkäri suklaakakkupohjasta paloista, marjoista, täyteläisestä kermavaahdosta ja suklaakastikkeesta. Rentous on tekemisessä valttia ja maussa taasen puhtaat raaka-aineet ja riittävä tekeytymisaika.

Täyteläinen suklaatrifle

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Suklaapohja

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ¼ dl kaakaojauhetta
  • ¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl (15 g) suklaata rouhittuna

Täyte

  • 250 g kotimaisia pakastemarjoja, esim. Pakkasmarja Kuningas
  • 1 dl vadelmahilloa
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. ½ dl (55 g) suklaakastiketta
  • 200 g tuoreita marjoja

Koristeluun

  • 0 kg tuoreita marjoja ja suklaakoristeita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää jauhoseos joukkoon kevyesti nuolijalla nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (esim. n. 20 x 30 cm tai Ø 28 cm vuoka). Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min.
  3. Paloittele suklaapohja.
  4. Anna pakastemarjojen sulaa tai sulata ne mikrossa. Sekoita marjojen (jätä myös liemi) joukkoon hillo.
  5. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri löysäksi vaahdoksi. Huomioithan, että kerma vaahtoutuu hetkessä.
  6. Valuta suklaakastikeraidat tarjoiluastian (vetoisuus n. 2 l) reunoille.
  7. Lado astiaan kerroksittain kakkupaloja, suklaakastiketta, marjaseosta, marjoja ja kermavaahtoa.
  8. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa 3 - 4 h. Koristele halutessasi ja tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 22 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search