Täyteläinen suklaatrifle

Täyteläinen suklaatrifle

Rakenna tarjoilukulhoon kerrosjälkkäri suklaakakkupohjasta paloista, marjoista, täyteläisestä kermavaahdosta ja suklaakastikkeesta. Rentous on tekemisessä valttia ja maussa taasen puhtaat raaka-aineet ja riittävä tekeytymisaika.

3 h 57 min
keskitaso
209 kcal / 100g
1
0

Ainekset6 annosta

6 annosta

Suklaapohja

2
kananmunaa
¾ dl
sokeria
¼ dl
perunajauhoja
¼ dl
kaakaojauhetta
¼ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
suklaata rouhittuna

Täyte

250 g
kotimaisia pakastemarjoja , esim. Pakkasmarja Kuningas
1 dl
vadelmahilloa
1 prk (2,5 dl)
1 tl
vaniljasokeria
n. ½ dl
suklaakastiketta
200 g
tuoreita marjoja

Koristeluun

tuoreita marjoja ja suklaakoristeita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää jauhoseos joukkoon kevyesti nuolijalla nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (esim. n. 20 x 30 cm tai Ø 28 cm vuoka). Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min.
  3. Paloittele suklaapohja.
  4. Anna pakastemarjojen sulaa tai sulata ne mikrossa. Sekoita marjojen (jätä myös liemi) joukkoon hillo.
  5. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri löysäksi vaahdoksi. Huomioithan, että kerma vaahtoutuu hetkessä.
  6. Valuta suklaakastikeraidat tarjoiluastian (vetoisuus n. 2 l) reunoille.
  7. Lado astiaan kerroksittain kakkupaloja, suklaakastiketta, marjaseosta, marjoja ja kermavaahtoa.
  8. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa 3 - 4 h. Koristele halutessasi ja tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›