Hyppää sisältöön
Mansikkasorbetti

Mansikkasorbetti

Makeanmaukas mansikkasorbetti on viilentävä jälkiruoka ja maistuu erityisesti kuumina kesäpäivinä.

Mansikkasorbetti

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g mansikoita
  • 3-4 rkl sokeria
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Koristeluun

  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg vaniljasokeria ripaus tl
  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Soseuta mansikat. Lisää sokeri ja crème fraîche. Anna jäätyä pakastimessa.
  2. Ota sorbetti jääkaappiin 20 - 30 min ennen tarjoilua. Tee sorbetista jäätelökauhalla palloja tai lusikalla lastuja.
  3. Koristele annokset mansikkapaloilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla tai vaniljakastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vaniljasokeria
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi