Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsojen sesonki sijoittuu Suomessa loppukesään ja alkusyksyyn. Monipuolisena kasviksena se sopii niin salaatteihin, keittoihin, paistoksiin kuin leivonnaisiinkin. Tässä ohjeessa kesäkurpitsa on saanut täytteekseen jauhelihaa ja riisiä.

Täytetyt kesäkurpitsat
Täytetyt kesäkurpitsat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2-3  (800 g) kesäkurpitsaa

Jauhelihatäyte

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • ¾ tl suolaa
  • ½ rasia (à 200 g)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • 3½ dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Ohje

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja puolita ne halutessasi. Irrota sisus veitsellä, jätä n. 1 cm:n reunat. Ota sisus talteen.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita halkaistut kesäkurpitsat voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 5-10 min.
  3. Kuutioi kesäkurpitsojen sisukset pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kesäkurpitsakuutiot, suola ja tuorejuusto. Sekoita. Lisää seokseen keitetty riisi.
  4. Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 15-20 min.
  5. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 6,9 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search