Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsojen sesonki sijoittuu Suomessa loppukesään ja alkusyksyyn. Monipuolisena kasviksena se sopii niin salaatteihin, keittoihin, paistoksiin kuin leivonnaisiinkin. Tässä ohjeessa kesäkurpitsa on saanut täytteekseen jauhelihaa ja riisiä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3 (800 g)
kesäkurpitsaa

Jauhelihatäyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1
sipuli
¾ tl
suolaa
½ prk (à 200 g)
n. 3 1/2 dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja puolita ne halutessasi. Irrota sisus veitsellä, jätä n. 1 cm:n reunat. Ota sisus talteen.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita halkaistut kesäkurpitsat voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 5-10 min.
  3. Kuutioi kesäkurpitsojen sisukset pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kesäkurpitsakuutiot, suola ja tuorejuusto. Sekoita. Lisää seokseen keitetty riisi.
  4. Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 15-20 min.
  5. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›