Kasvistagliatelle

Kasvistagliatelle

Anna kasvisten hypätä wokkiin tai isolle paistinpannulle tagliatellen muodossa. Kasvisten suhdetta voit muunnella makusi mukaan.

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
porkkanaa
400 g
kesäkurpitsaa
200 g
tuoretta, vihreää parsaa
1 prk
1/2 - 1 ruukkua
tuoretta basilikaa
1
kasvisliemikuutio
½ tl
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Kuori porkkanat. Pese kesäkurpitsa ja parsat.
  2. Vedä kuorimaveitsellä porkkanoista ja kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä lastuja. Kasvisten ohentuessa vuoleminen on helppoa leikkuulautaa vasten.
  3. Vuole myös parsat leikkuulautaa vasten pitäen kiinni niiden kantaosasta. Kovaa kantaosaa ei käytetä.
  4. Hienonna basilika.
  5. Kuumenna Oivariini paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Lisää kasvikset: kypsennä ensin porkkanalastuja muutama min ja lisää sitten muut kasvikset.
  6. Murenna päälle liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus). Paista hetki. Mausta pippurilla.
  7. Lisää crème fraîchea ja hienonnettu basilika. Sekoita ja kuumenna. Viimeistele annokset halutessasi juustoraasteella. Tarjoa heti.

Vinkki

Kasvisten suhdetta voit vaihdella makusi mukaan. Voit halutessasi käyttää esimerkiksi vain porkkanaa ja kesäkurpitsaa - puoli kiloa kumpaakin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)