Siirry sisältöön

Teemu Laurellin grillatut persikat

Sokeriliemessä mehevöitetyt persikat ovat mainio valinta grillattavaksi. Viimeistele annos rapealla kauracrumblella ja pehmoisella kanelikermalla.

Teemu Laurellin grillatut persikat
Teemu Laurellin grillatut persikat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 persikkaa

Sokeriliemi

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 4 tähtianista

Kauracrumble

Kanelikerma

  • 4 persikkaa

Sokeriliemi

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 4 tähtianista

Kauracrumble

  • 50 g gluteenitonta kaurajauhoa
  • 50 g (1,25 dl) kaurahiutaleita
  • 50 g Valio normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
  • 50 g (0,66 dl) sokeria

Kanelikerma

  • 1 prk (3.3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia

Ohje

Sokeriliemi

  1. Mittaa sokeriliemen ainekset kattilaan. Kiehauta 2–3 minuuttia niin, että sokeri sulaa.
  2. Puolita persikat ja irrota kivet. Laita persikat leikkauspinnat alaspäin sokeriliemeen mehustumaan. Anna persikoiden mehustua sokeriliemessä 1–2 tuntia.

Kauracrumble

  1. Valmista kauracrumble. Sekoita kaikki ainekset yleiskoneessa tai terällisessä monitoimikoneessa. Levitä uunipellille ja paista uunissa 160 asteessa 20–25 minuuttia. Sekoita massaa puolessa välissä paistoa. Anna jäähtyä ja rouhi tasaiseksi muruksi.

Kanelikerma

  1. Valmista kanelikerma. Kaada kulhoon kerma ja vatkaa sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaneli. Sekoita.

Grillaus ja tarjoilu

  1. Voitele persikat öljyllä tai vuokaspraylla ja grillaa kaunis väri molemmin puolin. Sivele grillattujen persikoiden pintaan sokerilientä.
  2. Tarjoile grillatut persikat kauracrumblen ja kanelikerman kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 198 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 19,1 g
Rasva 12,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1