Uunijuurekset

Uunijuurekset
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Uunijuurekset

Uunijuurekset

Mitä juureksia jääkaapistasi löytyy? Valmista niistä uunissa maukkaat uunijuurekset. Ohjeesta löydät kaksi reseptiä - perinteisiä kotimaisia juureksia sisältävän sekä bataattipohjaisen uunijuuresohjeen. Kokeile niitä tai käytä niitä ideapohjana. Tarjoa juurekset raikkaan kurkkudipin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Perinteiset uunijuurekset neljälle

700 g
perunoita , pienehköjä
350 g
porkkanaa
150 g
palsternakkaa
2 rkl
¾ tl
suolaa
1 tl
kuminaa
5 - 6 vartta
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä

Bataatti-uunijuurekset neljälle

500 g
bataatti
300 g
porkkanaa
100 g
palsternakkaa
200 g
raitajuurta tai punajuurta
¾ tl
suolaa
3 rkl
½ rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä

Kastike neljälle

1 prk (180 g)
½ dl
kurkkusalaattia

Ohje

  1. Valmista joko perinteiset tai bataattiuunijuurekset. Molemmat ohjeet on mitoitettu 4:lle.
  2. Perinteiset uunijuurekset

  3. Pese juurekset. Kuori juurekset, perunat voi huolellisesti pestyinä käyttää kuorineen. Paloittele tai lohko.
  4. Levitä juurekset uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Mausta juurekset suolalla ja kuminalla. Pyörittele joukkoon Oivariini sekä timjamin oksat.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Paahda vielä ylimmällä tasolla 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.
  6. Bataatti uunijuurekset

  7. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa raitajuuri ohuehkoiksi (2 mm) viipaleiksi, paloittele tai lohko muut juurekset.
  8. Levitä juurekset raitajuurta lukuunottamatta uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Sekoittele joukkoon 2 rkl Oivariini rasvaa ja suola.
  9. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Laita raitajuuriviipaleet juuresten päälle. Sekoita 1 rkl Oivariiini rasvaa, hunaja ja etikka. Valuta se juuresten, etenkin raitajuurten päälle. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paahda 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.
  10. Kastike

  11. Yhdistä crème fraîche ja kurkkusalaatti. Tarjoa kastike uunijuuresten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.