Uunikyljysvuoka

Uunikyljysvuoka

Porsaanliha on järkevää ruokaa, sillä sitä saa varsin kohtuulliseen hintaan. Lisäksi siitä voi valmistaa hyvin monenlaisia ruokia. Uunikyljysvuoka muhii kypsäksi uunissa.

1 h 10 min
keskitaso
130 kcal / 100g
2
3

Ainekset5 annosta

5 annosta
5 (n. 650 g)
porsaan kyljyksiä
3 rkl
soijakastiketta
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
salviaa
2 rkl
2 isoa (300 g)
sipulia
2 (300 g)
omenaa
1 prk (2,5 dl)
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa kyljystä ympäröivään kalvoon pieniä pystyviiltoja terävällä veitsellä, ettei kyljys paistettaessa käänny kuprulle. Nuiji kyljykset.
  2. Yhdistä mausteet, voit halutessasi korvata salvian n. 1 tl:lla rosmariinia. Pyöräytä kyljykset mausteseoksessa.
  3. Ruskista kyljykset pannulla rasvassa.
  4. Lohko kuoritut sipulit ja omenat. Lado ainekset uunivuokaan, laita kyljykset alle ja sipulit ja omenat päälle, etteivät kyljykset kuivu. Kaada päälle ruokakerma.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 40 min.
  6. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa perunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›