Uunikyljysvuoka

Uunikyljysvuoka

1 h 10 min
keskitaso
130 kcal / 100g
3
2

Porsaanliha on järkevää ruokaa, sillä sitä saa varsin kohtuulliseen hintaan. Lisäksi siitä voi valmistaa hyvin monenlaisia ruokia. Uunikyljysvuoka muhii kypsäksi uunissa.

Ainekset

5 annosta
5 (n. 650 g)
porsaan kyljyksiä
3 rkl
soijakastiketta
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
salviaa
2 rkl
2 isoa (300 g)
sipulia
2 (300 g)
omenaa
1 prk (2,5 dl)
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa kyljystä ympäröivään kalvoon pieniä pystyviiltoja terävällä veitsellä, ettei kyljys paistettaessa käänny kuprulle. Nuiji kyljykset.
  2. Yhdistä mausteet, voit halutessasi korvata salvian n. 1 tl:lla rosmariinia. Pyöräytä kyljykset mausteseoksessa.
  3. Ruskista kyljykset pannulla rasvassa.
  4. Lohko kuoritut sipulit ja omenat. Lado ainekset uunivuokaan, laita kyljykset alle ja sipulit ja omenat päälle, etteivät kyljykset kuivu. Kaada päälle ruokakerma.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 40 min.
  6. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa perunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

crete25.11.2017 kello 10:04
helppo.
Nimetön20.10.2013 kello 15:13
Hyvää tuli, tosin lisäsin fetaa ja käytin kevytkermaa. Maistui lapsosellekin.