Uunilohi peruna-kasvispedillä

Uunilohi peruna-kasvispedillä

1 h 15 min
helppo
105 kcal / 100g
2
3

Uunilohi on mainino kalaruoka yli 1-vuotiaalle lapselle. Arjen kiireissä helppotekoinen ruoka on usein tarpeen. Uunilohi peruna-kasvipedillä valmistuu kerralla yhdessä vuoassa ja lohen nahka irtoaa kypsennyksen puolivälissä kuin itsestään.

Ainekset

5 annosta

Peruna-kasvispeti

500 g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
500 g
pakastekasvissuikaleita
½ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
½ dl
tuoretta tilliä
½ pkt (à 250 g)
1 prk (2,5 dl)

Päälle

1 (650 g)
kirjolohifilee
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria

Kypsän ruoan pinnalle

½ dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Laita tilavaan, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan pakasteperunat ja -kasvikset. Lisää suola, pippuri ja hienonnettu tilli. Sekoita hyvin.
  2. Lisää joukkoon eri puolille vuokaa Koskenlaskija juustoa nokareina. Upota juustonokareet osittain peruna-kasvissuikaleiden joukkoon, etteivät ne kuivu uunissa.
  3. Lisää ruokakerma.
  4. Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 30 min.
  5. Poista sillä välin kylmällä vedellä huuhdotusta fileestä mahdolliset kylkiruodot. Mausta kala nahattomalta puolelta.
  6. Nosta file uunivuokaan perunapedille nahkapuoli ylöspäin.
  7. Jatka paistamista 200 asteessa 10 - 15 min. Irrota nahka vetämällä pyrstöstä lähtien. Kypsennä vielä 15 - 20 min
  8. Ripottele pinnalle tilliä juuri ennen tarjoilua
  9. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

* Korvaa halutessasi Koskenlaskija 1 prk:lla (180 g) Valio Eila® Laktoositon salaattijuustokuutioita tai 1 pussilla (150 g) Valio AURA® murua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)