Viikuna-banaanipizza

Viikuna-banaanipizza
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Viikuna-banaanipizza

Viikuna-banaanipizza

Maistuisiko jälkiruoaksi makea pizza? Innoittajana tässä ohjeessa toimii lapsuudessa Italiassa syödyt, lämmintä suklaalevitettä valuvat taikinakuoreen leivotut piadat. Jos et ole makeanystävä, korvaa suklaa-pähkinälevite maapähkinävoilla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
1 ½ dl
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
3 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ dl
1 dl
suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutella

tai 1 dlmaapähkinävoita
2 (n. 400 g)
banaania
4 (200 g)
tuoretta viikunaa
2 rkl
ruokosokerisiirappia
1 prk (150 g)
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja viimeiseksi Oivariini.
  2. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli tai painele sormilla taikina leivinpaperin päällä ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi.
  4. Levitä pinnalle suklaa-pähkinälevite, viipaloidut banaanit ja viikunat. Valuta päälle siirappi.
  5. Paista uunin alalämmöllä 225 asteessa n. 15 min.
  6. Sekoita crème fraîchen joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa kevyesti.
  7. Lusikoi paistetun pizzan pinnalle crème fraîchea.
Vinkki

Vinkki

Huoneenlämpöinen suklaa-pähkinälevite levittyy helposti. Jos levite on liian jämäkkää, voit pehmentää sen lämmittämällä hetken mikrossa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›