Viikuna-banaanipizza

Viikuna-banaanipizza

1 h 5 min
keskitaso
250 kcal / 100g
0
0

Maistuisiko jälkiruoaksi makea pizza? Innoittajana tässä ohjeessa toimii lapsuudessa Italiassa syödyt, lämmintä suklaalevitettä valuvat taikinakuoreen leivotut piadat. Jos et ole makeanystävä, korvaa suklaa-pähkinälevite maapähkinävoilla.

Ainekset

1 uunipellillinen
1 ½ dl
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
3 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ dl
1 dl
suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutella
2 (n. 400 g)
banaania
4 (200 g)
tuoretta viikunaa
2 rkl
ruokosokerisiirappia
1 prk (150 g)
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja viimeiseksi Oivariini.
  2. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli tai painele sormilla taikina leivinpaperin päällä ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi.
  4. Levitä pinnalle suklaa-pähkinälevite, viipaloidut banaanit ja viikunat. Valuta päälle siirappi.
  5. Paista uunin alalämmöllä 225 asteessa n. 15 min.
  6. Sekoita crème fraîchen joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa kevyesti.
  7. Lusikoi paistetun pizzan pinnalle crème fraîchea.

Vinkki

Huoneenlämpöinen suklaa-pähkinälevite levittyy helposti. Jos levite on liian jämäkkää, voit pehmentää sen lämmittämällä hetken mikrossa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)