Tummasuklaamoussea ja viikunakeittoa

Tummasuklaamoussea ja viikunakeittoa

30 min
keskitaso
271 kcal / 100g
0
0

Hienostunut jälkiruoka kruunaa juhlavan aterian. Täyteläisen suklaamoussen ja makean viikunakeiton yhdistelmä on mielenkiintoinen ja herkullinen.

Ainekset

6 annosta
3 dl
150 g
tummaa suklaata esim. Fazer exclusive

Viikunakeitto

6
tuoretta viikunaa
50 g
sokeria

Liemi

1 ½ dl
muscovado sokeria
2 ½ dl
vettä
½ tl
vihreää kardemummaa
1
kanelitanko

Ohje

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Sulata mikrossa puoli teholla, sekoittele välillä.
  2. Sekoita nopeasti hieman jäähtyneen suklaan joukkoon 1/3 vaahdotetusta kermasta. Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen. Lisää loput kermavaahdosta nostellen joukkoon. Laita suklaamousse jääkaappiin
  3. Lohko viikunat neljään osaan. Paahda sokeri ruskeaksi kattilassa ja pyörittele viikunat sokerissa. Nosta viikunat lautaselle odottamaan
  4. Liemi: Mittaa kattilaan muscovado, vesi ja mausteet. Keitä, kunnes liemi paksuuntuu hieman.
  5. Annostele suklaamoussea tarjoiluastiaan. Nostele päälle viikunoita ja lusikoi maustelientä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
14 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)