Tummasuklaamoussea ja viikunakeittoa

Tummasuklaamoussea ja  viikunakeittoa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tummasuklaamoussea ja viikunakeittoa

Tummasuklaamoussea ja viikunakeittoa

Hienostunut jälkiruoka kruunaa juhlavan aterian. Täyteläisen suklaamoussen ja makean viikunakeiton yhdistelmä on mielenkiintoinen ja herkullinen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
3 dl
150 g
tummaa suklaata esim. Fazer exclusive

Viikunakeitto

6
tuoretta viikunaa
50 g
sokeria

Liemi

1 ½ dl
muscovado sokeria
2 ½ dl
vettä
½ tl
vihreää kardemummaa
1
kanelitanko

Ohje

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Sulata mikrossa puoli teholla, sekoittele välillä.
  2. Sekoita nopeasti hieman jäähtyneen suklaan joukkoon 1/3 vaahdotetusta kermasta. Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen. Lisää loput kermavaahdosta nostellen joukkoon. Laita suklaamousse jääkaappiin
  3. Lohko viikunat neljään osaan. Paahda sokeri ruskeaksi kattilassa ja pyörittele viikunat sokerissa. Nosta viikunat lautaselle odottamaan
  4. Liemi: Mittaa kattilaan muscovado, vesi ja mausteet. Keitä, kunnes liemi paksuuntuu hieman.
  5. Annostele suklaamoussea tarjoiluastiaan. Nostele päälle viikunoita ja lusikoi maustelientä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.