Vohvelitaikina

Vohvelitaikina
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vohvelitaikina

Vohvelitaikina

Tässä reilun kokoinen vohvelitaikinaohje, josta valmistuu vohveleita niin makeille kuin suolaisillekin täytteille. Rasvaa ei taikinaan lisätä, mutta sitä tarvitaan rapsakan paistopinnan aikaansaamiseksi paistamisessa. Jos vohveleita jää yli ja ne säilyvät jääkaapissa, mutta pehmenevät lettumaisiksi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
tekeytyminen
10 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset22 vohvelia

22 vohvelia
8 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
3 tl (1 rkl)
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
6 ½ dl
3
kananmunaa
1 pullo (0,33)
kivennäisvettä , Vichy

Paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sekaisin kulhossa. Lisää maito ja munat. Anna turvota 10 min. Lisää joukkoon kivennäisvesi ja sekoita.
  2. Paista vohvelit laittamalla vajaa 1 dl taikinaa kerrallaan voidellulle raudalle. Paista kypsäksi.
Vinkki

Vinkki

Jos vohvelinhimo on kova, valmistuvat vohvelit taikinasta turvottamattakin.Jos vohveleiden ei tarvitse olla laktoosittomia, voit käyttää Valio Eila® maitojuoman tilalla Valio täysmaitoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
159 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›