Vohvelitaikina

Vohvelitaikina

50 min
helppo
159 kcal / 100g
3
8

Tässä reilun kokoinen vohvelitaikinaohje, josta valmistuu vohveleita niin makeille kuin suolaisillekin täytteille. Rasvaa ei taikinaan lisätä, mutta sitä tarvitaan rapsakan paistopinnan aikaansaamiseksi paistamisessa. Jos vohveleita jää yli ja ne säilyvät jääkaapissa, mutta pehmenevät lettumaisiksi.

Ainekset

22 vohvelia
8 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
3 tl (1 rkl)
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
6 ½ dl
3
kananmunaa
1 pullo (0,33)
kivennäisvettä , Vichy

Paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sekaisin kulhossa. Lisää maito ja munat. Anna turvota 10 min. Lisää joukkoon kivennäisvesi ja sekoita.
  2. Paista vohvelit laittamalla vajaa 1 dl taikinaa kerrallaan voidellulle raudalle. Paista kypsäksi.

Vinkki

Jos vohvelinhimo on kova, valmistuvat vohvelit taikinasta turvottamattakin.Jos vohveleiden ei tarvitse olla laktoosittomia, voit käyttää Valio Eila® maitojuoman tilalla Valio täysmaitoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
159 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
137 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön2.4.2018 kello 15:33
Ihan mshtava ohje tuli toosi maistuvia vohveleita.🙂
Nimetön13.1.2018 kello 17:11
Hyvä ohje kun lisää vähän nesteen määrää. Laitoin myös kanelia ja vaniljaa mausteeksi, nami nam😊
Nimetön28.12.2017 kello 19:11
Huono ohje, tulee kuivia vohveleita