Lohimedaljonkien valmistus on yllättävän helppoa: leikkaa lohifile paloiksi, tee viilto keskelle, taita selkäpuolet vastakkain ja paista voissa. Tarjoile lohimedaljongit uuniperunoiden kera ja lorauta päälle jogurttipohjaista tzatziki-kastiketta.
Lohimedaljonkien valmistamiseen tarvitset
Näin poistat lohen ruodot
Lohen ruodot ovat haarattomia, joten ne on helppo irrottaa. Tunnustele fileetä ruotokohdasta, leveästä päästä kohti kapeampaa, jotta löydät ruotojen päät. Jos käytössäsi on ruotopihdit, tartu pihdeillä kiinni ruotoon ja vedä ruoto pois samansuuntaisesti kuin ne ovat fileessä kiinni. Tarvittaessa sama onnistuu myös pienellä veitsellä: paina ruoto varovasti veitsen ja peukalon väliin ja vedä.
Vinkki! Jos perkaat kalan itse, hyödynnä pää, ruodot ja nahka keittämällä niistä herkullinen kalaliemi.