Näin paistat helpot lohimedaljongit

Jännittääkö kalan paistaminen? Helpot ja nopeat lohimedaljongit maistuvat koko perheelle, ja tuovat ripauksen juhlan tuntua myös arki-iltoihin. Kurkkaa video, kääri hihat ja valmista maistuva illallinen.

Lohimedaljonkien valmistus on yllättävän helppoa: leikkaa lohifile paloiksi, tee viilto keskelle, taita selkäpuolet vastakkain ja paista voissa. Tarjoile lohimedaljongit uuniperunoiden kera ja lorauta päälle jogurttipohjaista tzatziki-kastiketta.

Lohimedaljonkien valmistamiseen tarvitset

Näin valmistat lohimedaljongit

  1. Kuivaa kalan pinta kevyesti talouspaperilla.
  2. Leikkaa lohifileet noin kymmenen sentin levyisiksi paloiksi.
  3. Leikkaa jokaiseen palaan keskelle viilto nahkaan saakka. Käännä nahkapuolet vastakkain.
  4. Kuumenna pannu ja lisää voi tai kirkastettu voi.
  5. Nosta lohimedaljongit kuumalle pannulle saranapuoli alaspäin.
  6. Paista lohimedaljongit kummaltakin puolelta kypsiksi.
  7. Mausta paistamisen aikana molemmin puolin suolalla.
  8. Tarjoile esimerkiksi jogurttikastikkeen kera.

Näin poistat lohen ruodot

Lohen ruodot ovat haarattomia, joten ne on helppo irrottaa. Tunnustele fileetä ruotokohdasta, leveästä päästä kohti kapeampaa, jotta löydät ruotojen päät. Jos käytössäsi on ruotopihdit, tartu pihdeillä kiinni ruotoon ja vedä ruoto pois samansuuntaisesti kuin ne ovat fileessä kiinni. Tarvittaessa sama onnistuu myös pienellä veitsellä: paina ruoto varovasti veitsen ja peukalon väliin ja vedä.

Vinkki! Jos perkaat kalan itse, hyödynnä pää, ruodot ja nahka keittämällä niistä herkullinen kalaliemi.

Kokeile lohimedaljonkien kaveriksi

Raaka-aine
Monipuolinen lohi
Oppitunti
Yllättävän helppoa! Näin keität täydelliset uppomunat
Oppitunti
Vinkit täydellisen munakkaan valmistamiseen