Kirkastettu voi

Kirkastettu voi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kirkastettu voi

Kirkastettu voi

Kirkastettua voita on helppo valmistaa itse. Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta, joten se sopii erityisen hyvin esimerkiksi kalan ja blinien paistamiseen.

Valmistusaika

Työaika
5 min
Yhteensä
5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset2 dl

2 dl

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta ja anna jäähtyä hetki, jotta hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varoen erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.
Vinkki

Vinkki

Käytä jäljelle jäänyt hera esimerkiksi taikinoissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
713 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
80 g
Tyydyttynyt rasva
47 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

    Etkö löytänyt sopivaa?

    Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.