Siirry sisältöön
Kirkastettu voi

Kirkastettu voi

Kirkastettua voita on helppo valmistaa itse. Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta, joten se sopii erityisen hyvin esimerkiksi kalan ja blinien paistamiseen.

Kirkastettu voi

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta ja anna jäähtyä hetki, jotta hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varoen erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.

Vinkki

Käytä jäljelle jäänyt hera esimerkiksi taikinoissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 713 kcal
Proteiini 0,6 g
Hiilihydraatti 0,8 g
Rasva 80 g
Tyydyttynyt rasva 47 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search