Kirkastettua voita on helppo valmistaa itse. Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta, joten se sopii erityisen hyvin esimerkiksi kalan ja blinien paistamiseen.
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta ja anna jäähtyä hetki, jotta hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varoen erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.
Vinkki
Käytä jäljelle jäänyt hera esimerkiksi taikinoissa.
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.