Valio Kiehu™ − mainio puuromaito ja paljon muuta

Puuro paloi pohjaan, ja kattila kaipaa jynssäämistä. Tämä arkinen ongelma on voitettavissa. Ainutlaatuinen Valio Kiehu™ maitojuoma on helppo keittää, mutta vaikea polttaa pohjaan. Maitopohjaiset ruoat syntyvät nyt siis kätevästi, ja onnistut myös teräskattilassa.

Kestää kuumentamista tavallista maitoa paremmin

Valio Kiehu™ on maitojuoma, jota tuotetta testanneet kuluttajat ja ruoanlaiton ammattilaiset kehuvat.

Valio Kiehu™ maitojuoma on arjen pelastus, koska se kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan.

Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa ja vahtia koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Onnistut myös teräskattilassa, ja paras lopputulos syntyy maltillisesti kuumentamalla.

”Vähemmän töitä ruoanlaiton jälkeen, jos ei tartte jynssätä kattilaa samalla lailla kuin ennen, ei kukaan kaipaa lisää duunia…”, eräs pohjaanpalamatonta maitoa testannut perheenäiti totesi.

Puuroa ja paljon muuta

Valio Kiehu™ maitojuoma antaa täyteläisen maun erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin: puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai vaikkapa lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

Maito on D-vitaminoitu, ja siinä on rasvaa 2,5 %. Heraproteiinin poistamisen vuoksi Valio Kiehu™ maitojuomassa on hieman tavallista maitoa vähemmän proteiinia, kalsiumia ja B2-vitamiinia. Erot ravintoaineiden määrissä eivät ole ravitsemuksellisesti merkittäviä, ja Valio Kiehu™ maitojuoma on hyvä maidon tärkeiden ravintoaineiden lähde. Tuote myydään litran pakkauksissa.

Valion tuotekehityksessä on 110-vuotisen historian aikana opittu yhtä jos toista maidosta.

Tuotekehityksessä kuunnellaan kuluttajien tarpeita ja yhdistetään olemassa olevaa tietoa uusiin tutkimustuloksiin. Siltä pohjalta synnytetään uusia, ainutlaatuisia innovaatioita.

Maidossa on luontaisesti kahdenlaista proteiinia: kaseiinia ja heraa. Valion tuotekehityksessä tiedettiin, että heraproteiinit ovat herkkiä lämmölle. Kun heraa tutkittiin tarkemmin, keksittiin, että heraproteiinia poistamalla voidaan valmistaa maito, joka on vaikea polttaa pohjaan.

Valio Kiehu – ideasta valmiiksi innovaatioksi

  1. Idea uudesta tuotteesta voi syntyä lähes vahingossa. Idea pohjaan palamattomasta maidosta syntyi juustojen tuotekehityksen sivujuonteena vuosina 2006-2007.
  2. Tehdään prototyyppejä. Hiotaan ideaa. Pohjaan palamattoman maidon pilottikoeajoja ja keittokokeita tehtiin vuonna 2008. Silloin haettiin myös patenttia keksinnölle.
  3. Päätös: voidaanko tuote valmistaa, millä reseptillä? Vuosina 2009-2011 suunniteltiin uutuusmaidon valmistuslaitteistoa ja testattiin reseptiä.
  4. Kiinnostaako kuluttajaa? Kysyntä arviointiin aluksi niin pieneksi, että tuotteen kehittämistä jatkettiin.
  5. Lisää protoja, kehitystyötä ja testausta: Valion koekeittiö, tutkimus ja tuotekehitys sekä kuluttajat testasivat tuotetta.
  6. Uusi konsepti: Lopullinen konsepti löytyi. Tuotteella on myös kansainvälisiä mahdollisuuksia.
  7. Lanseerauspäätös: Kolme koeajoa tuotannossa onnistuivat: tuote voidaan lanseerata.
  8. Tuotannon aloitus: Alkusyksystä 2015 Jyväskylän meijerissä hiottiin tuotannon aloittamista.
  9. Joulukuu 2015: Valio Kiehu™ vihdoinkin kauppoihin

Reseptejä aiheesta

Katso lisää reseptejä