Brita-kakku

Brita-kakku

050
30
b 30
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
311 kcal / 100g
Ihastuttavan kesäinen Brita-kakku saa täytteekseen vaahdotettua kermaa ja raparperihilloketta. Hillokkeen sijasta voit käyttää tuoreita mansikoita. Tarjoa kakkua jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Minulle on tarjottu tätä kakkua, aivan ihanaa yhtä unelmaa koko kakku.Koitan joskus itse sen toteuttaa..ehkä mansikkaaikaan.

Tehnyt
Marke, Valio Koekeittiö
Valmistus
1h 5min
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

125  g Valio Eila® voita
1  dl sokeria
2  keltuaista
1 1/2  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
1  dl Valio Eila® maitojuomaa
Marenki
2  valkuaista
1 1/2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
1  dl kuorellisia mantelilastuja
Raparperitäyte
5  dl raparperipaloja
1  dl sokeria
2  dl Valio Eila® vispikermaa
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.

  • Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  • Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  • Valmista täyte: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa laakeassa, tilavassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Valuta irronnut neste pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä raparperihilloke.

  • Täytä kakku juuri ennen tarjoilua: Yhdistä raparperihilloke ja kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.

MANSIKKA-BRITA
  • Korvaa raparperihilloke n. 1/2 litralla mansikoita. Voit käyttää myös vadelmia tai lakkoja. Vatkaa täytteeseen lisäksi 2 dl Valio kuohukermaa. Halutessasi voit lisätä joukkoon 1/2 prk (à 250 g) Valio maitorahkaa ja 2 rkl sokeria.

  • Voit käyttää kermavaahdon joukossa myös Valio maustettua rahkaa vanilja, sitruuna, kuningatar tai valkosuklaa-lime.

Avaa/sulje Ravintosisältö (311 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
311
kcal / 100g

Proteiini
(g)
3
Hiilihydraatit
(g)
34
Rasvat
(g)
18
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
123
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

0

tähteä viidestä(0 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
40min
Uunissa
25min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos