Koekeittiö
Brita-kakku

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

125  g Valio Eila® Laktoositon voita
1  dl sokeria
keltuaista
1 1/2  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
1  dl Valio Eila® Laktoositon maitojuomaa

Marenki

valkuaista
1 1/2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
1  dl kuorellisia mantelilastuja

Raparperitäyte

5  dl raparperipaloja
1  dl sokeria
2  dl Valio Eila® Laktoositon vispikermaa

Valmistusohje

Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa laakeassa, tilavassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Valuta irronnut neste pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä raparperihilloke.
Täytä kakku juuri ennen tarjoilua: Yhdistä raparperihilloke ja kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.

MANSIKKA-BRITA

Korvaa raparperihilloke n. 1/2 litralla mansikoita. Voit käyttää myös vadelmia tai lakkoja. Vatkaa täytteeseen lisäksi 2 dl Valio kuohukermaa. Halutessasi voit lisätä joukkoon 1/2 prk (à 250 g) Valio maitorahkaa ja 2 rkl sokeria.
Voit käyttää kermavaahdon joukossa myös Valio maustettua rahkaa vanilja, sitruuna, kuningatar tai valkosuklaa-lime.
  • Käyttäjien kommentit (17)

  • Nimetön
    | 15.5.2011 kello 19:48
    Ilmoita asiaton viesti

    aivan jumalainen brita tuli tästä!

  • Nimetön
    | 17.5.2011 kello 8:51
    Ilmoita asiaton viesti

    Tuli täydellinen! NAM

  • Nimetön
    | 29.5.2011 kello 1:52
    Ilmoita asiaton viesti

    TÄÄ ON NIIN HYVÄÄ!

  • Nimetön
    | 25.6.2011 kello 19:06
    Ilmoita asiaton viesti

    toimii! kun laittaa väliin raparperihilloa ja mansikoita niin.. <3

  • Viikuna
    | 8.11.2011 kello 17:26
    Ilmoita asiaton viesti

    Minulle on tarjottu tätä kakkua, aivan ihanaa yhtä unelmaa koko kakku.Koitan joskus itse sen toteuttaa..ehkä mansikkaaikaan.

  • Nimetön
    | 25.2.2012 kello 21:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Vinkki:pohjalevyn voit valmistaa aikaisemmin ja pakastaa. Pakastetun levyn saa helposti irti paperista ja sen käsittely on helppoa.

  • Nimetön
    | 18.5.2012 kello 21:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihanaa kyllä mutta melkoisen hankala käsitellä tuota pohjaa... Tuntuu että ei saa millään ehjänä irti leivinpaperista. Onko vinkkejä??

  • Valio Koekeittiö
    | 24.5.2012 kello 18:23
    Ilmoita asiaton viesti

    Näistä konsteista voisi olla apua:
    - Leivinpapereissa voi olla hiukan eroa tarttumattomuuden suhteen. Sipaise leivinpaperin pinta ohuelti voilla, ennen kuin levität taikinan sen päälle.
    - Levy on helpompi irrottaa kahdessa osassa, kuten ohjeessa neuvotaankin. Irrota pohjalevyn puolikas ensin leivinpaperista varovaisesti esim. teräslastalla tai pitkähköllä veitsellä ennenkuin
    siirrät sitä. Laita lasta lappeelleen levyn ja paperin väliin.
    - Levy irtoaa paperista todennäköisesti helpommin, kun se on vielä aavistuksen lämmin eikä rasva ole vielä jähmettynyt kiinni leivinpaperiin.

    Pieniä lohkeamia tai muita "kauneusvirheitä" ei kannata mielestäni murehtia, käsityönä tehdyissä leivonnaisissahan saa olla ns. käsityön leima! Toivottavasti näistä vinkeistä on kuitenkin jotain apua ja iloa :)

  • Nimetön
    | 28.5.2012 kello 23:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen tehnyt elämäni aikana monta Britaa ja paras konsti pohjien irroittamiseksi on pakastaa se heti jäähdyttyä. Lasteni (nyt jo aikuisia) herkkua on banaanitäyte. Siivuta 3-4 banaania pohjalle ja kermavaahto päälle, sitten kansilevy. Nam :)

  • Nimetön
    | 20.6.2012 kello 9:50
    Ilmoita asiaton viesti

    Tulipas aivan jumalaisen ihanan makuinen kakku. Itsellä ei kaapista löytynyt mantelilastuja, mutta kookoshiutaleita oli. Kokeilin niitä ripotella hieman marengin päälle. Sopii kyllä aivan mainiosti!

  • ronja9
    | 11.7.2012 kello 15:17
    Ilmoita asiaton viesti

    moi äitini on tehny brita kakun ja me syädään ainakuo synttärit ja se on maailman parasta vadelmilla, mutikolla ja mansikoilla

  • Nimetön
    | 15.9.2012 kello 11:32
    Ilmoita asiaton viesti

    Toisen puolikkaan,joka tulee alle voi vielä puolittaa,niin on huomattavasti helpompi käsitellä.
    Väleihin olen laittanut kerma-rahkaseoksen,sitten omenakuutiot,jotka olen hieman kypsentänuyt hillosokerissa ja sen päälle kinuskikastike. Kannattaa kokeilla.

  • Nimetön
    | 22.9.2012 kello 16:23
    Ilmoita asiaton viesti

    Syksyinen versio brita-kakusta toimii erinomaisesti karviaismarjahillokkeella. Antaa mukavan säväyksen makuhermoille makean marengin kanssa.

  • Nimetön
    | 31.12.2012 kello 14:26
    Ilmoita asiaton viesti

    Oli uusi ajatus tässä esikypsentää pohjaa. No teinkin niin, mutta marengin levitys ei ollut helppoa esikypsennetyn pohjan päälle, kun siitä tahtoi lähteä marengin levittämisenmukana osia... uunissa on nyt - hyvä varmaan tulee kuitenkin. Tää on aina hyvää, vaikka tekemisessä takkuaiskin! :)

  • Nimetön
    | 1.7.2013 kello 11:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan ihana kakku! Hieman kirpeät marjat sopivat loistavasti, esim. punaiset viinimarjat :).
    Onko kukaan kokeillut Steviaa tässä?

  • Nimetön
    | 13.7.2013 kello 23:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Ehdottomasti leivinpaperi tulee voidella, siten levy irtoaa paremmin leivinpaperista ja leikattuna kahteen osaan se tietysti irtoaa paremmin. Mielestäni täytteeksi sopii erittäin hyvin rahka-kermaseos sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna. Lisäksi villivadelmia - herkku on valmis.

  • Nimetön
    | 1.2.2014 kello 9:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein kakun aivan ohjeen mukaan ja olen kyllä parempaakin maistanut. Ensinnäkin pohja ei noussut vaan jäi liian tiiviiksi tahnaksi. Paistoin marengin kanssa ohjeen mukaan 15 min. ja hennon ruskeaahan se oli mutta maistui ihan munalta ja myös palaneelta.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten