Siirry sisältöön
Siemenvuokaleipä

Siemenvuokaleipä

Siemenvuokaleipä on maukas ja rahkan mehevöittämä leipä. Erilaiset siemenet paitsi maistuvat hyvälle, ne tekevät leipään mukavan rakenteen.

Siemenvuokaleipä

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g hiivaa
  • 3 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rkl siirappia tai sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl spelttihiutaleita
  • 3 dl täysjyväohrajauhoja ja/tai ruisjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Vuoan voiteluun

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi ja suola.
  2. Sekoita joukkoon maitorahka, siemenet, rusinat ja spelttihiutaleet.
  3. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu, jäähtynyt voi.
  4. Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja leivo tangoksi.
  6. Voitele pitkänomainen (n. 2,2 l:n) leipävuoka ja laita taikina vuokaan.
  7. Anna kohota liinalla peitettynä n. puoli tuntia.
  8. Ripottele siemeniä leivän pinnalle koristeeksi.
  9. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t.
  10. Anna leivän jäähtyä ennenkuin irroitat sen vuoasta. Tarjoa voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 31,2 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search