Siirry sisältöön
Suklaa-mansikkakakku

Suklaa-mansikkakakku

Suklaa-mansikkakakku yhdistää täyteläisen suklaan, makeat mansikat ja raikkaan vaniljaisen rahkan suussa sulavaksi kesäherkuksi.

Suklaa-mansikkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g suklaa-cookiekeksejä, esim. Jyväshyvä
  • 50 g (0,5 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 30 g (0,5 dl) hasselpähkinärouhetta

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 100 g taloussuklaata
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl (150 g) tuoreita mansikoita kuutioina

Koristeeksi

  • 0 kg suklaarouhetta
  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata Oivariini. Yhdistä keksimuru, Oivariini ja pähkinärouhe. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
  3. Vatkaa kerma ja kaakaojauhe vaahdoksi.
  4. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös sokeri.
  5. Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
  6. Yhdistä liivatteet rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
  7. Laita pohjan päälle kuutioidut mansikat. Kaada täyte mansikoiden päälle. Jätä kakun pinta pehmeän aaltoilevaksi.
  8. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
  9. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  10. Ripota Mansikka-suklaakakun pinnalle suklaarouhetta. Koristele mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 22,9 g
Rasva 20,7 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaarouhetta
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search