
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 6 suklaamunia (yllätysmunia)
Appelsiinihilloke
- 1 iso (300 g) appelsiini
- ½ dl sitruslikööriä
- 3 rkl sokeria
Suklaatäyte
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1½ tl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
- ½-1 tl pikakahvijauhetta
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Sitrustäyte
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1 rkl lemon curdia
- 6 suklaamunia (yllätysmunia)
Appelsiinihilloke
- 1 iso (300 g) appelsiini
- ½ dl sitruslikööriä
- 3 rkl sokeria
Suklaatäyte
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1½ tl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
- ½-1 tl pikakahvijauhetta
- ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
Sitrustäyte
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
- ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 1 rkl lemon curdia
Jaa resepti
Ohje
Appelsiinihilloke
- Pese appelsiini huolellisesti. Vuole kuoriosasta muutamia ohuita lastuja.
- Poista veitsellä appelsiinin kuori, myös valkoinen osa. Paloittele hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
- Laita kaikki hillokkeen raaka-aineet, myös kuorilastut kattilaan. Keitä n. 5 min ilman kantta. Poista kuoriosat. Jatka keittämistä vielä muutamia minuutteja, kunnes seos on siirappimaista.
- Anna jäähtyä.
- Valmista haluamasi täyte.
- Suklaatäyte: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä sokeri, kaakaojauhe ja murennettu pikakahvijauhe. Sihtaa seos kermavaahtoon. Notkista tuorejuusto. Vatkaa kermavaahdon joukkoon. Tarkista maku.
- Sitrustäyte: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja lemon curd.
- Leikkaa munasta lakki irti, poista yllätys. Laita suklaamuna munakuppiin. Pursota täyte munan sisään. Nosta lakki päälle. Jos lakki on murentunut, ripottele suklaamurut täytteen pinnalle.
- Tarjoa appelsiinihillokkeen kanssa. Voit myös laittaa hillokkeen täytteen päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
186 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
19,1 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.