Helppoa vegaanista arkiruokaa

Nopeaa, herkullista ja vegaanista. Arkena hellan äärellä ei ehdi olla tuntitolkulla, joten muutama vegaaninen luottoresepti pelastaa, kun aika on kortilla. Kokeile vaikkapa uunipastaa, lehtikaalijyvättöä tai vegedilloja.

Mitä vegeruokaa tänään syötäisiin? Opettele tästä muutama hyvä resepti niihin hetkiin, kun haluat ruoan lautaselle nopeasti, ja lisäksi pari niille päiville, kun kaipaat jotain erityisen hyvää ja lämmittävää.

Valmista melkein heti

Kun ruoan pitää olla pöydässä mahdollisimman pian, valitse jokin näistä 20 minuutissa valmistuvista resepteistä. Mausteista vegewokkia rapeilla kasviksilla voi muunnella sen mukaan, mitä kasviksia kaapista löytyy. Sitruuna- ja pinaattipasta valmistuvat vain muutamista raaka-aineista ja melkeinpä yhtä nopeasti kuin pasta kiehuu kypsäksi. Vegaaninen pyttipannu perunasta, kirsikkatomaateista ja Gold&Green vegekuutioista on ihanan vaivatonta pikaruokaa.

Makoisaa ja kotoisaa

Kun haluat upottaa ruokaan reilusti kasviksia, kokeile lehtikaalijyvättöä, paahdettua kikhernesalaattia tai paahdettuja rosmariinijuureksia Nyhtökauran kera. Jyvättöön saat kerralla jopa kolmea kaalia, ja juurespannussa maistuvat yhtä aikaa palsternakka, porkkana ja punajuuri. Tuunaa reseptejä tarvittaessa sen mukaan, mitä kasviksia sinulla sattuu olemaan.

Risotto, pasta ja lasagne ovat arkiruokien klassikkoja, joilla on ansaitusti paikka monen perheen reseptilistalla. Kokeile vegaanista lasagnea soijarouheesta tai tomaatilla ja sienillä maustettua uunipastaa. Linssikeittoa voit tehdä vaikka tupla-annoksen, niin syötävää riittää useammalle arki-illalle.

Mausteista ja lämmittävää

Välillä tekee mieli jotain lämmittävää ja lohdullista. Runsaasti maustetut padat ja curryt onnistuvat mainiosti vegaanisesti, samoin kuin meksikolaistyyppiset tacot ja enchiladat. Kokeile vaikka peruna-kukkakaali tikka masalaa tai mausteista kasvispataa. Saat taatusti seuraa illallispöytään, kun teet vegaanisia enchiladoja.

Vai ehkä jotain helppoa ja houkuttelevaa?

Vegehampurilaiset ja vegenugettitortillat sopivat vaikka perjantai-iltaan, kun lautaselle haluaa jotain vähän maukkaampaa, mutta silti nopeaa. Hampparit ja tortillat ovatkin pöydässä heti, kun nugetit ovat paistuneet ja lisukkeet valmisteltu. Quesadillasta inspiraationsa saaneet vegedillat taas valmistuvat nopeasti pannulla ja maistuvat ihanasti mustapavuille, salsalle ja korianterille. Jos maltat, tee kylkeen guacamole ja nauti.

Sesonki
Nopeaa ja helppoa kasvisruokaa
Keittiössä nyt
Kymmenen helppoa opiskelijan arkiruokaa
Sesonki
Edullista arkiruokaa