Wokki on nopeaa arkiruokaa

Wokki on itämainen versio pyttipannusta – kaikki käy! Siksi wokin perusresepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä: pilko, paista, mausta ja nauti.

Wokki on mainiota arkiruokaa: sitä on helppo muunnella oman maun mukaiseksi ja isolla pannulla valmistuu ruokaa suuremmallekin sakille.

Perinteisten liha-, kana- ja kalawokkien ohella täyttävä wokki syntyy myös Valio MiFU® suikaleista tai jauhiksesta. Sujauta mukaan vielä runsaasi värikkäitä kasviksia ja lisäät väriä lautaselle kuin huomaamatta. Wokkiin upotat hyvin myös edellisen päivän uunilohet, grillikanan tai muun jo valmiiksi kypsän lihan. Tosiwokkaaja kokeilee rohkeitakin yhdistelmiä.

Kasviswokissa maistuu Valio Mifu

Nopeista nopein wokki syntyy Valio Mifu suikaleista, nuudeleista ja valmiista wokkivihanneksista jopa vartissa. Wokkipannulla valmistuu näpppärästi myös kiinalaisesta ravintolasta tuttu paistettu riisi, mifunoituna tietenkin.

Nopeat nuudeliwokit

Nuudeliwokki valmistuu kätevästi yhdellä pannulla. Vaihtelua wokkeihin saat nuudelilajia ja kasviksia vaihtamalla. Tutustu isompien marketien ja aasialaisten kauppojen nuudelivalikoimiin ja kokeile rohkeasti.

Monen wokkisuosikki: kanawokki

Kanawokilla ruokkii kerralla suuremmankin perheen. Näitä wokkeja kannattaa kokeilla myös kasvisversiona: vaihda kana vain Valio MiFU® suikaleisiin ja nauti.

Wokkaa myös jälkiruoka

Näillä ohjeilla hedelmätkin sujahtavat wokkaajan pannulle. Oletko jo maistanut ananaksen ja karamellin ihanaa liittoa?

Sesonki
Helppo ja nopea arkiruoka
Sesonki
Arkiruokaa texmex-mausteilla
Sesonki
Suomalaisten kotiruokasuosikit