Wokki on nopeaa arkiruokaa

Wokki valmistuu arkiruoaksi helposti ja nopeasti. Wokki onkin itämäinen versio pyttipannusta – kaikki käy! Perusresepti wokille on kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä: pilko, paista, mausta ja nauti.

Wokki on mainiota arkiruokaa, sillä sitä helppo muunnella oman maun mukaiseksi ja isolla pannulla valmistuu helposti ruokaa suuremmallekin sakille. Täyttävä wokki syntyy kanasta, lihasta, kalasta tai Mifusta värikkäillä kasviksilla ja nuudeleilla ryyditettynä. Päivittäistä kasvisten syöntiä on myös helppo lisätä wokeilla, sillä siihen voi upottaa kasviksia mielin määrin sen mukaan, mikä on sesongissa tai tarjouksessa ja mitä kaapista sattuu löytymään.

Wokkiin käyvät yhtä hyvin eiliset uunilohet, grillikanat kuin muut kypsät lihat. Wokki on siis myös  herkullista ja edullista hävikkiruokaa.

Mifu wokki

Valio MiFU® on kuin luotu wokattavaksi. Nopeista nopein wokki syntyy Mifu suikaleista, nuudeleista ja valmiista wokkivihanneksista jopa vartissa. Wokkipannulla valmistuu näpppärästi myös kiinalaisesta ravintolasta tuttu paistettu riisi, mifunoituna tietenkin.

Nuudeliwokki

Nuudeliwokki on kätevää arkiruokaa, sillä koko ateria valmistuu yhdellä pannulla. Isommista marketeista ja aasialaisista kaupoista löytyy mitä erilaisempia nuudeleita, riisinuudeleita ja munanuudeleita. Kokeile rohkeasti!

Kanawokki

Broileriwokilla ruokkii vaikka suuremmankin perheen kerralla. Voit myös wokata broilerin tilalla Valio MiFU® suikaleita.

Kasviswokki

Kasviswokki on raikasta ja kevyttä ruokaa. Kasviswokkiin uppoavat helposti vaikka koko päivän kasvikset. Kokeile myös vaihtelun vuoksi perinteistä kesäkeittoa wokattuna!

Vinkki: kesällä wokkipannun sijaan voi käyttää muurikkaa ja nauttia ulkona wokkaamisesta.

Wokkaa myös jälkiruoka

Ananas karamellisoituu ihanaksi jälkiruoaksi wokkipannulla.

Lähde makumatkalle Aasiaan

Jos matka wokkiruokien synnyinseudulle kiinnostaa, tutustu muihinkin aasialaisen keittiön herkkuihin.

Aasian makuja
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›