Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

9 ilahduttavan helppoa rahkaleivonnaista kevääseen 

Kirsikkapullaruudut

Kevät on rahkaleivonnaisten kulta-aikaa. Kokeile tutun rahkapullan lisäksi myös näitä käden käänteessä valmistuvia rahkaherkkuja. 

Rahka on valtavan monipuolinen raaka-aine kaikenlaisessa leivonnassa, sillä se tuo sopivaa happamuutta taikinoihin ja mahtavaa mehevyyttä täytteisiin. Rahkan pariksi sopivat niin kevätsesongin sitrushedelmät, mango kuin marjatkin. Tuttuja rahkaherkkuja ovat esimerkiksi perinteinen rahkapiirakka, rahkapulla, kääretorttu, persikkarahkapiirakka ja rahkakakku. Erityisen ihania leivonnaisia saat pyöräytettyä valmiiksi maustettujen rahkojen avulla. Rahkaleivonnaiset ovat suosittuja pääsiäispyhien aikaan, mutta näiden helppojen reseptien avulla voit nauttia rahkaisista herkuista myös arkena.  

Sitruunaiset vadelmamurumuffinssit 

Nämä ihanan nopeat muffinssit eivät vatkausta tai muita kommervenkkejä vaadi: sekoita ainekset keskenään kulhossa, levitä taikina lusikalla vuokiin ja kuopsauta keskelle kolo valmiille sitruunakreemille. Murupäällinenkin valmistuu vaivattomasti sekoittelemalla ja tuo pehmoisiin muffinsseihin mukavaa rapsakkuutta. Nopeasti valmistuvien leivonnaisten salaisuus on vadelmanmakuinen rahka, joka antaa taikinaan upean maun lisäksi juuri sopivasti mehevyyttä.  

Helpot kirsikkapullaruudut 

Jos rakastat rahkapullia, varastavat nämä kirsikkapullaruudut sydämesi satavarmasti. Mikä parasta, kahvipöytää kaunistavan herkun valmistamiseen tarvitsee vain muutaman raaka-aineen. Oikaise valmiilla pullataikinalla, niin valmistusaikaa tarvitaan vain vartti. Leikkaa pullataikina neliöiksi, painele kohonneeseen taikinaan lasilla syvennykset ja lusikoi valmiiksi maustettu rahka taikinalevyille. Vielä reunojen voitelu kananmunalla ja ei muuta kuin uuniin! Helppoudestaan huolimatta nämä söpöt pullat sopivat mainiosti arjen lisäksi myös juhlavampiin kahvihetkiin.  Voit kokeilla täytteessä myös esimerkiksi vaniljan, appelsiinin, sitruunan tai mango-passion makuista maustettua rahkaa.

Sitruunapalat rahkakuorrutuksella 

Vuoassa paistettavat sitruunapalat ovat pirteän makuinen kevätherkku, jossa ilahduttavat kirpakan sitruunan lisäksi myös manteli ja rapeat unikonsiemenet. Vaivaton taikina valmistuu hetkessä yhdessä kulhossa. Rahkakuorrutuksen supersitruunainen maku saa suun hymyyn, eikä kuorrutuksenkaan tekoon kulu muutamaa minuuttia kauempaa. Voit viimeistellä keväisen vuokakakun unikonsiemenillä ja raastetulla sitruunankuorella tai lusikoida päälle ekstra-annoksen valmista sitruunakreemiä. 

Sukkelat dallaspullat 

Tiesitkö, että paistopisteiden klassikkoherkku dallaspulla on häkellyttävän vaivaton leipoa myös kotona? Mehevä täyte onnistuu näppärästi valmiin vaniljakreemin ja vaniljarahkan avulla. Pullataikinan voi tehdä pidemmän kaavan kautta myös itse, mutta helpoimmalla pääsee, kun käyttää kaupan valmistaikinaa.  

Helppo mangorahkapiirakka 

Monen kodin kevääseen kuuluu mangorahkapiirakka, eikä ihme: makean aurinkoinen mango on mahtava makupari hieman happamalle rahkalle. Pohjoisilla leveysasteilla mango kannattaa poimia säilykehyllystä tai valmiiksi maustetun rahkan muodossa kaupan kylmäkaapista. Tässä reseptissä rahkatäyte ja säilykemango levitetään rennosti valmiin voitaikinalevyn päälle. Jäähtyneen piiraan pintaan voi lisätä valmiin mangososeen lisäksi myös tuoretta minttua, joka tuo piirakkaan mukavaa raikkautta ja pirteää, keväisen vihreää väriä. Jos haluat kokeilla mangon tilalla sesongin sitrushedelmää, kokeile tehdä rahkapiirakka pellillinen klementiineillä.

Mangokääretorttu 

Mango sopii rahkapiirakan lisäksi mainiosti myös kääretortun täytteeksi. Pehmeän kääretortun raikas rahkatäyte valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Helpon herkun voi tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa. Koristele kääretortusta kahvipöydän kaunotar viimeistelemällä se kukilla ja tarjoa jälkkärinä pääsiäisaterian päätteeksi tai yllätä läheiset ihanalla leivonnaisella arkena.

Kirsikkakakku 

Juhlavammankaan juustokakun tekeminen ei ole yhtään hankalaa, kun otat avuksi valmiiksi maustetut rahkat. Jos osaat vaahdottaa kermaa, osaat takuuvarmasti valmistaa myös tämän rahkakakun! Vaikeinta leipomisprosessissa on odottelu, sillä malttamattomankin herkkusuun on odoteltava kakun hyytymistä useampi tunti. Kakun voikin tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin odottelemaan ja koristella juuri ennen h-hetkeä valmiilla vaniljakreemillä ja kermavaahdolla. Kirsikka-ajan ulkopuolella voit viimeistellä kakun syötävillä kukilla ja säilykekirsikoilla. Kirsikkainen maku on joka tapauksessa taattu täytteen kirsikkarahkan ansiosta.  

Persikkarahkapiirakka

Säilykemangojen lisäksi myös säilykepersikat sopivat rahkapiirakkaan mainiosti. Tämänkin piirakan tekoa helpottaa valmiiksi maustettu sitruunarahka, joka tuo mukavaa kirpeyttä ja raikkautta makean persikan rinnalle. Helppo täyte valmistuu käden käänteessä vain muutamasta raaka-aineesta. Piirakka ei värikkäiden persikoiden lisäksi kaipaa sen kummempia koristeluitakaan, mutta voit viimeistellä sen halutessasi syötävillä kukilla.

Pullapiiras

Kaunis pullapiiras on upea perinneherkku, joka muuntuu valmiiksi maustettujen rahkojen avulla joka juhlaan ja sesonkiin sopivaksi. Kokeile pääsiäisen tienoilla täytteessä esimerkiksi sitruuna- tai mango-passiorahkaa ja päällystä piiras omilla lempihedelmilläsi. Erityisen helpolla pääset, kun nappaat piiraan pohjaa varten kaupasta mukaan valmista pullataikinaa.


Search