Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin valitset oikean rahkan

Näin valitset oikean rahkan

Pehmeä ja täyteläinen rahka on keittiön monipuolinen ihastuttaja, joka sopii pullien täytteeksi, näyttäviin kakkuihin ja maistuviin smoothieihin.

Maitorahka kuuluu monen leipurin kauppalistalle joko maustettuna tai maustamattomana, sillä siitä syntyy ihanan meheviä leivonnaisia, kuten vaikka rahkapullia tai rahkapiirakkaa. Leivonnassa rahkan tehtävä on tuoda taikinoihin happamuutta ja kosteutta. Leivonnaisten lisäksi rahkasta voi valmistaa erilaisia välipaloja ja jälkiruokia: smoothieita, pirtelöitä ja marjarahkoja.

Mutta mitä rahka sitten oikeastaan on? Lyhyesti sanoen se on hapatetusta maidosta valmistettu tuote, joka tiivistyy kiinteäksi ja rakenteeltaan samettisen pehmeäksi. Kuten muutkin hapanmaitotuotteet, myös rahka säilyy usein pitkään viileässä säilytettynä.

Minkä rahkan valitsen leivontaan, välipaloihin ja jälkiruokiin?

Perinteinen maitorahka on ehdoton ykkönen leivonnassa. Maitorahka tuo pehmeän ja täyteläisen koostumuksen, valmistitpa sitten rahkajuustokakkua, rahkamunkkeja tai smoothieta. Monipuolinen rahka korostaa muita makuja, joten jo maustamattomalla maitorahkalla saa makuhermoja hiveleviä makuja. Rahka sopii myös paistettavien leivonnaisten täytteisiin.

Välipaloihin ja kylmiin jälkiruokiin voit valita pehmeän maitorahkan, jonka koostumus on nimensä mukaisesti pehmeämpi ja maku vähemmän hapan. Kumpaakin rahkaa voi kuitenkin käyttää samoihin resepteihin.

Jos haluat lisämakua vaivattomasti, valitse mieluinen maku Valion maustettujen rahkojen joukosta. Maustetut rahkat tuovat viimeisen silauksen leivontaan tai jälkiruokien pohjaksi, mutta ne sopivat myös lusikoitaviksi ihan sellaisenaan. Valio maustetut rahkat ovat laktoosittomia ja paistonkestäviä.

Parhaat rahkaleivonnaiset

Rahkapullat ja -piirakat ovat perinteisiä herkkuja, jotka ilahduttavat vieraita. Kokeile nostalgista aprikoosi-rahkapiirakkaa tai tee helppo rahkapannari.

Tip icon

Näin pakastat rahkan!

Jos rahkaa jää yli ja parasta ennen -päiväys lähestyy uhkaavasti, rahkan voi pakastaa seuraavaa leivontakertaa varten. Maitorahka säilyy pakastettuna noin kuukauden, joten muista kirjoittaa pakastuspäivämäärä ylös. Pidempi pakastusaika heikentää tuotteen makua ja rakennetta.


Search