Siirry sisältöön
Perinteinen rahka-omenakakku

Perinteinen rahka-omenakakku

Omenaisen kakun täytteessä on kirpeää maitorahkaa, joka raikastaa kakun makua.

Perinteinen rahka-omenakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia (500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¼ dl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 3 (n. 300 g) omenaa
  • 1 tl kanelia
  • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  4. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria.
  5. Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  6. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.

Vinkki

Kakkua ei suositella pakastettavaksi, koska täyte voi löystyä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 181 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 20,8 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search