Perinteinen rahka-omenakakku

Perinteinen rahka-omenakakku

1 h 25 min
keskitaso
219 kcal / 100g
7
5

Omenaisen kakun täytteessä on kirpeää maitorahkaa, joka raikastaa kakun makua.

Ainekset

null annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 250 g)
2 dl
2 rkl
perunajauhoja
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¼ dl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

3 (n. 300 g)
omenaa
1 tl
kanelia
sokeria

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  4. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria.
  5. Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  6. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.

Vinkki

* Kakkua ei suositella pakastettavaksi, koska täyte voi löystyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)