Perinteinen rahka-omenakakku

Perinteinen rahka-omenakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Perinteinen rahka-omenakakku

Perinteinen rahka-omenakakku

Omenaisen kakun täytteessä on kirpeää maitorahkaa, joka raikastaa kakun makua.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (500 g)
2 dl
2 rkl
perunajauhoja
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¼ dl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

3 (n. 300 g)
omenaa
1 tl
kanelia
sokeria

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  4. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria.
  5. Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  6. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.
Vinkki

Vinkki

Kakkua ei suositella pakastettavaksi, koska täyte voi löystyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›