Siirry sisältöön
Irish cream kakku

Irish cream kakku

Kahvikinuskin kanssa tarjottava hyydytetty rahkakakku sopii aikuisten herkkuhetkiin. Kakun voi pakastaa, mutta kinuskikastike kannattaa lisätä kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin se on parhaimmillaan.

Irish cream kakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g suklaatäytekeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • ¾ dl fariinisokeria

Kahvikinuskikastike

  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl pikakahvijauhetta

Koristeluun

  • 0 kg makeisia
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä reunarengas paperin päälle.
  2. Hienonna keksit täytteineen. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä keksimuru vuoan pohjalle.
  3. Laita rahka kulhoon. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  4. Kuumenna kahvi ja fariinisokeri kiehuvaksi, esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan kahvi-sokeriseokseen. Vatkaa seos ohuena nauhana rahkan sekaan.
  5. Nostele täytteen joukkoon lopuksi kermavaahto.
  6. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 h, mieluiten yön yli.
  7. Keitä kermaa, fariinisokeria ja pikakahvijauhetta maltillisesti kattilassa n. 2 - 3 min, kunnes seos on paksuuntunut hiukan. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua tai tarjoa kakun kanssa. Kinuski vedeltyy jääkaappisäilytyksessä.
  8. Koristele kakku.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 278 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 25 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 10,1 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • makeisia
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search