Irish cream kakku

Irish cream kakku

Kahvikinuskin kanssa tarjottava hyydytetty rahkakakku sopii aikuisten herkkuhetkiin. Kakun voi pakastaa, mutta kinuskikastike kannattaa lisätä kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin se on parhaimmillaan.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
suklaatäytekeksejä
50 g

Täyte

3 prk (à 200 g)
5
liivatelehteä
3 dl
2 rkl
vahvaa kahvia
¾ dl
fariinisokeria

Kahvikinuskikastike

1 dl
1 dl
fariinisokeria
1 tl
pikakahvijauhetta

Koristeluun

makeisia
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä reunarengas paperin päälle.
    Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä reunarengas paperin päälle.
  2. Hienonna keksit täytteineen. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä keksimuru vuoan pohjalle.
  3. Laita rahka kulhoon. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  4. Kuumenna kahvi ja fariinisokeri kiehuvaksi, esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan kahvi-sokeriseokseen. Vatkaa seos ohuena nauhana rahkan sekaan.
  5. Nostele täytteen joukkoon lopuksi kermavaahto.
  6. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 h, mieluiten yön yli.
  7. Keitä kermaa, fariinisokeria ja pikakahvijauhetta maltillisesti kattilassa n. 2 - 3 min, kunnes seos on paksuuntunut hiukan. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua tai tarjoa kakun kanssa. Kinuski vedeltyy jääkaappisäilytyksessä.
  8. Koristele kakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
288 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)