Luumuinen rahkakerroskakku

Luumuinen rahkakerroskakku

Rahkainen kerroskakku maistuu hienostuneesti joululta, joten se on omiaan nostattamaan joulutunnelmaa talven pimeimmän ajan juhlissa.

6 h 30 min
keskitaso
296 kcal / 100g
12
23

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
keksejä , esim. Bastogne
75 g

Luumu-kanelitäyte

3
liivatelehteä
2 dl
2 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
2 rkl
sokeria
2 rkl

Väliin

1 ½ dl
omena-, aprikoosi- tai luumumarmeladia , (Saarioinen tai Dronningholm)

Vaniljatäyte

3
liivatelehteä
4 dl
1 prk (200 g)
2 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl

Koristeluun

25 g
suklaalastuja , huom! Tarkasta laktoosittomuus.
100 g
tuoreita luumuja

Ohje

  1. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa hienoksi. Sulata voi. Lisää keksimuruihin. Taputtele irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle leivinpaperille.
  2. Luumu-kanelitäyte: Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan maitojuomaan. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Mausta sokerilla. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
  3. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.
  4. Sekoita marmeladi kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.
  5. Valmista vaniljatäyte samaan tapaan kuin luumu-kanelitäyte. Lisää täyte hillon päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 4 - 6 h.
  6. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Poista rengas. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Koristele (katso kakun koristeluvideo) pinta juuri ennen tarjoilua suklaalastuilla ja luumulohkoilla.

Vinkki

Kakun voi pakastaa. Jääkaapissa kakku säilyy hyvin peitettynä n. 3 vrk.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)