
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
10 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
- ½ palaa (25 g) hiivaa
- 1¼ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 8 dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Päälle
- 2 kananmunaa
-
1 prk (500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1¼ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Aloita rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
- Taputtele jauhotetulla kädellä tai kauli taikina uunipannulle leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.
- Valmista rahkapiirakan täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja erota voiteluun n. 1 rkl. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin sormella. Voitele reuna munalla. Kaada rahkaseos taikinan päälle.
- Paista rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes se on kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
230 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
30,9 g
Rasva
8,1 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa