Siirry sisältöön
Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Tämä rahkapiirakka pellillinen on helppo valmistaa - vain kohotus vie hetken aikaa, mutta sinä aikana voi puuhastella jotain muuta.

Rahkapiirakka

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ palaa (25 g) hiivaa
  • 1¼ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Päälle

  • 2 kananmunaa
  • 1 rasia (500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1¼ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sitruunamehua

Ohje

  1. Aloita rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
  2. Taputtele jauhotetulla kädellä tai kauli taikina uunipannulle leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.
  3. Valmista rahkapiirakan täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja erota voiteluun n. 1 rkl. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  4. Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin sormella. Voitele reuna munalla. Kaada rahkaseos taikinan päälle.
  5. Paista rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes se on kypsä.

Vinkki

Voit korvata laktoosittomat maitotuotteet halutessasi tavallisilla. Valio Eila® vispikerman tilalle käy tällöin myös Valio kevytkerma.

Sekoita rahkapiirakan täytteeseen halutessasi 1 dl rusinoita tai korintteja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 30,9 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.



Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search