Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Mitä eroa on kuohu- ja vispikermalla?

Mitä eroa on kuohu- ja vispikermalla?
Anna
Valio Koekeittiö

Reseptejä työkseen kehittelevä Anna ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.

Kuohukerma ja vispikerma kuuluvat leivonnan ja ruoanlaiton perusraaka-aineisiin. Kermat eroavat kuitenkin toisistaan niin rakenteen kuin ruoanlaitto-ominaisuuksiensa osalta. Valitse vinkkiemme avulla oikea kerma omaan tarpeeseen.

Kuohukerma on ruoanlaiton moniottelija, jota on aina hyvä löytyä jääkaapista. Vispikermasta tehty vaahto taas on kestävää ja se sopii siksi erityisen hyvin kakkujen koristeluun ja pursotuksiin. Opi kermojen erot ja onnistu!

Valkosipulikermaperunat
Fudge
Suppilovahverokeitto

Reseptit, joissa Valio kuohukerma on parhaimmillaan

Keitot, kuten suppilovahverokeitto, saavat kuohukermaa käyttämällä kermaisen pehmeyden. Kuohukerma on mehevän Janssonin kiusauksen ja klassisten valkosipulikermaperunoiden salaisuus. Janssonin kiusaus valmistuu helposti vain neljästä raaka-aineesta, mikä tekee siitä mitä parhainta arkiruokaa. Kuohukermaa ja maitorahkaa yhdistämällä syntyy pohja suomalaisten makujen sinfonialle — ruis-mustikkarahkalle. Myös karamellinen, täyteläinen fudge valmistuu kuohukermasta. Lakkatäytekakku on kahvipöydän klassikko, jossa kuohukerma pääsee oikeuksiinsa.

Parhaat reseptit Valio vispikermasta

Valio vispikerman vaahto kruunaa suosikkireseptit. Kermakakku ja mansikka-brita ovat juhlien klassikkoja, jotka onnistuvat Valio vispikermalla. Ikisuosikki mokkapaloista saa loihdittua kakun vispikerma-tuorejuustopursotuksilla. Vispikermasta ja tuorejuustosta valmistuu myös hurmaavan kuohkea lohimousse sekä porkkanamuffinien kuorrutus.

Tip icon

Voiko kerman korvata toisella?

Leivonnassa kannattaa aina käyttää reseptin mukaista kermaa. Oikean kerman käyttö on erityisen tärkeää, jos kerma vaahdotetaan, sillä eri kermoista tulee eri määrä vaahtoa. Jos taas käytät kermavaahdon sellaisenaan, voi kerman valita vapaammin.

”Valitse oikea kerma ja onnistu! ”

Search