Valkosipulikermaperunat

Valkosipulikermaperunat

Valkosipuliperunat on klassinen perunalisäke kovin monelle liharuoille: lampaalle, pihveille, paisteille, murekkeille... Valmistus on todella helppoa käyttämällä valmiita pakasteperunaviipaleita.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
viipaleperunoita (raakapakaste)
150 g
sipulia hienonnettuna
3
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
suolaa
valkopippuria myllystä
4 dl

Ohje

  1. Kaada perunaviipaleet laakeahkoon uunivuokaan. Lisää sipuli, valkosipuli, suola ja pippuri. Sekoita huolella.
  2. Valuta päälle kerma.
  3. Paista 200 asteessa n. 55 min tai kunnes kypsää. Voit halutessasi kypsentää perunoita ensin 225 asteessa 20 - 25 min ja alentaa sitten lämpö 200 asteeseen. Näin saat hieman ruskeaa paistopintaa ja kokonaiskypsennysaika lyheneee tovin.
Vinkki

Vinkki

Voit korvata tuoreen sipulin pakastesipulilla. Sipulin ystävä voi käyttää koko pussin (200 g).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›