Siirry sisältöön
Sesonki

9 parasta street food -reseptiä rentoihin herkutteluhetkiin 

Katuruoka eli street food on trendikästä ja helppoa viikonloppusyötävää, johon tulee takuuvarmasti himo.  

Katuruokaa syödään ympäri maailman. Etenkin amerikkalaiset ovat kovia street foodin ystäviä, sillä kaikkien kulttuurien sulatusuunista löytyy niin paikallisia kuin muualta vaikutteita ottaneita ruokalajejakin pilvin pimein.  

Tahmeat wingsit, tuhdit hampparit ja texmex-herkut ovat nappivalintoja rentoon herkutteluun, mutta myös perisuomalaiset muikut ovat passeli naposteltava vaikkapa leffailtaan. Kokosimme listan parhaista katuruokaklassikoista, jotka kokkaat helposti myös kotona. 

Hampurilainen maistuu kaikille 

Hampurilainen on käteen napattavien katuruokien kruunaamaton kuningas. Tässä reseptissä on keskitytty burgereiden tärkeimpään täytekaksikkoon eli mehukkaaseen pihviin ja juustoon. Mausteina toimivat sopivasti savuinen bbq-kastike, pekoni ja suolakurkku. Todellinen hifistelijä tekee myös sämpylän itse, mutta kaupan valmiita sämpylöitä käyttämällä saat hampparit pöytään supernopeasti. 

Rapeat bataattiranskalaiset ovat loistava lisuke 

Hampurilaisen kanssa maistuvat itse tehdyt bataattiranskalaiset. Bataatti on mainio vaihtoehto perinteiselle perunalle, sillä sen makea ominaismaku maistuu mahtavalta pienen suolaripauksen kera. Bataattiranskalaiset valmistuvat kotona helposti uunissa. Tee niiden kaveriksi raikas inkiväärikastike tai dippaile ranskalaisia valmiiksi maustettuihin Valio kermaviilidippeihin.  

Banh mi ilahduttaa puhtailla mauillaan

Vietnamilainen täytetty leipä eli banh mi on trendikäs herkku, jonka valmistat helposti myös kotona. Maalaispatongin sisään kasataan reilu keko mausteista possua sekä pikkelöityjä porkkanoita ja retikkaa. Reseptin reilu määrä possua riittää leipien lisäksi vaikkapa tacojen täytteeksi, joten voit testata sitä myös muissa katuruokaklassikoissa.

Tacot vievät makumatkalle Meksikoon  

Tacot ovat mainion monipuolisia, sillä niiden täytteiksi voi laittaa lähes mitä tahansa kasviproteiineista pitkään haudutettuun lihaan. Vegaaniset kasvistacot valmistuvat hetkessä ja Nyhtökauran lisäksi niissä loistavat rapeat kasvikset ja raikas salsa. Jos haluat kokeilla jotain uutta, kokkaa Meksikon Baja Californian alueelta lähtöisin olevia kalatacoja.

Paistetut muikut hurmaavat rapeudellaan  

Suomalaisten kesäfestarien hittituote eli rapeaksi paistetut muikut onnistuvat kotona yllättävän helposti uunissa. AURA® muru tuo muikkujen ruiskuorrutteeseen juuri sopivan suolaisuuden. Autenttista katuruokatunnelmaa saat, kun syöt muikut käsin paperitötteröstä ja turautat niiden päälle kunnon keon tillikastiketta.  

Sopivan tuliset wingsit ovat hauskaa dippailtavaa   

Sormet saattavat tätä street foodia herkutellessa hieman tahmaantua, mutta sehän ei menoa haittaa! Koukuttavan hyvät kanansiivet ovat klassikkotarjottava esimerkiksi kisakatsomoissa. Siipipelti sopii isommallekin porukalle ja samalla pellillä kypsyvät helposti myös rouskuvat kukkakaalit. Valmiiksi maustettu ranch-dippi on naposteltaville oiva lisuke. Leikkaa aterialle myös kurkku- ja porkkanatikkuja, joita on mukava dippailla wingsien syönnin lomassa. 

Pehmeät burritot vievät kielen mennessään  

Jauhelihatäytteiset burritot ovat siitä mainio street food –herkku, että ne maistuvat niin perjantaina leffan ääressä kuin arkiruokanakin. Rullalle kääräisty pehmeä tortilla täytetään vaivattomasti valmistuvalla jauhelihakastikkeella, jonka maun salaisuus on chilillä maustettu Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi. Täytteen voi valmistaa myös etukäteen, niin ruoan saa näppärästi uuniin kun nälkä iskee. Voit helposti säätää ruoan tulisuutta lisäämällä täytteeseen jalopenoviipaleita.  

Kebab onnistuu näppärästi myös kotona  

Tykkäätkö kebabista riisin, ranskalaisten vai pitaleipien kera? Oli lisuke mikä tahansa, maistuvan kebabannoksen saa tehtyä kotikeittiössäkin. Nappaa pakastealtaasta pussi kebablihaa ja keitä sen kylkeen mausteinen tomaattikastike. Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja raikkaiden kasvisten kera. Jos kaipaat hieman kevyempää ateriaa, astetta terveellisempi versio valmistuu helposti vakuumipakatusta jauhelihasta, jonka tiivis rakenne sopii mainiosti kebabin tekoon. 

Poke bowlissa maistuu Havaiji 

Turkoosin meren liplatus, vihreinä kumpuilevat kukkulat ja rento elämänasenne maistuvat Havaijin epävirallisessa kansallisruoassa poke bowlissa. Perinteisesti raikas kulhoruoka sisältää tuoretta tonnikalaa, mutta suomalaisessa versiossa lohi pääsee loistamaan avokadon ja tuoreen kurkun rinnalla. Annos viimeistellään korianterilla ja seesaminsiemenillä.  


Search