Kotitekoiset pitaleivät

Kotitekoiset pitaleivät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kotitekoiset pitaleivät

Kotitekoiset pitaleivät

Pitaleivän maukkauden salaisuus on kreikkalainen jogurtti. Leivo pitaleipää keiton tai salaatin kera tarjottavaksi tai tee niihin muhkeat täytteet ja tarjoa välipalaksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
kohotus
1 h
uunissa / pellillinen
12 min
Yhteensä
1 h 27 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
hienoa merisuolaa
½ tl
sokeria
2 dl
7 dl
durumvehnäjauhoja

tai 7 dlvehnäjauhoja
¾ dl

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja jogurtti.
  2. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla, että siihen tulee sitkoa. Lisää lopuksi Oivariini.
  3. Ripota taikinan pinnalle vähän jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa kohonnut taikina 12:een osaan. Pyörittele ne "pulliksi". Käytä apuna jauhoja.
  5. Kauli pullat n. 1 cm:n paksuisiksi, pyöreiksi pitaleiviksi (Ø 12 - 15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
  7. Pitaleivät saavat olla kohokuorisia, kuplamaisia, jolloin ne voi halkaista helposti ja täyttää.
  8. Tarjoa aterialla lisäkkeenä tai täytä (ks. Salaattipitaleivät).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
6 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›