Kotitekoiset pitaleivät

Kotitekoiset pitaleivät

1 h 27 min
keskitaso
252 kcal / 100g
0
2

Pitaleivän maukkauden salaisuus on kreikkalainen jogurtti. Leivo pitaleipää keiton tai salaatin kera tarjottavaksi tai tee niihin muhkeat täytteet ja tarjoa välipalaksi.

Ainekset

12 kpl
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
hienoa merisuolaa
½ tl
sokeria
2 dl
7 dl
durumvehnäjauhoja
¾ dl

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja jogurtti.
  2. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla, että siihen tulee sitkoa. Lisää lopuksi Oivariini.
  3. Ripota taikinan pinnalle vähän jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa kohonnut taikina 12:een osaan. Pyörittele ne "pulliksi". Käytä apuna jauhoja.
  5. Kauli pullat n. 1 cm:n paksuisiksi, pyöreiksi pitaleiviksi (Ø 12 - 15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
  7. Pitaleivät saavat olla kohokuorisia, kuplamaisia, jolloin ne voi halkaista helposti ja täyttää.
  8. Tarjoa aterialla lisäkkeenä tai täytä (ks. Salaattipitaleivät).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
6 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön6.4.2018 kello 19:12
Jos haluaa pettyä kaikan vaivan jälkee, ni tää on se resepti. Oikeestaa joka ikinen valion resepti, mitä olen tehnyt on ollu pettymys. Älkää lukeko näitä! Enää osta Valion tuotteita ollenkaa tällästen pettymysten takia.
Nimetön8.6.2017 kello 11:03
Hei, onnistuuko tämä muuten samalla ohjeella, mutta gluteenittomalla jauhoseoksella?