Hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät

Näistä ei itsetehdyt hampurilaissämpylät enää parane. Näitä tehdään hitaasti ja hartaudella, mutta vain niin saa aidon New York -hampurilaissämpylän luotua.

Valmistusaika

Työaika
25 min
kohotus
4 h
uunissa
10 min
Yhteensä
4 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1212 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½ dl
2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ rkl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa

Voiteluun

1
kananmuna
1 rkl
vettä

Päälle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri.
  2. Sekoita muna joukkoon.
  3. Nypi pehmeä voi maitoseokseen.
  4. Sekoita keskenään jauho ja suola. Lisää ne seokseen. Sekoita.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa n.10 min, kunnes siitä tulee kimmoisaa.
  6. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla n. 2 t, kunnes sen tilavuus on kaksinkertaistunut.
  7. Muotoile taikinasta neljä sämpylää. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota niitä uudestaan leivinliinan alla 2 t.
  8. Voitele sämpylät muna-vesiseoksella. Ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemenet
  9. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 - 12 min tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.
  10. Täytä hampurilaissämpylät makusi mukaan. Katso hampurilaisohjeita palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›