Hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät

Näistä ei itsetehdyt hampurilaissämpylät enää parane. Näitä tehdään hitaasti ja hartaudella, mutta vain niin saa aidon New York -hampurilaissämpylän luotua.

4 h 35 min
keskitaso
232 kcal / 100g
19
19

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½ dl
2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ rkl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa

Voiteluun

1
kananmuna
1 rkl
vettä

Päälle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri.
  2. Sekoita muna joukkoon.
  3. Nypi pehmeä voi maitoseokseen.
  4. Sekoita keskenään jauho ja suola. Lisää ne seokseen. Sekoita.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa n.10 min, kunnes siitä tulee kimmoisaa.
  6. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla n. 2 t, kunnes sen tilavuus on kaksinkertaistunut.
  7. Muotoile taikinasta neljä sämpylää. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota niitä uudestaan leivinliinan alla 2 t.
  8. Voitele sämpylät muna-vesiseoksella. Ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemenet
  9. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 - 12 min tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.
  10. Täytä hampurilaissämpylät makusi mukaan. Katso hampurilaisohjeita palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)