Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Amerikkalaiset ruoat ja leivonnaiset

Amerikkalaiset ruoat ja leivonnaiset

Kotoisan ja rennon yhdysvaltalaisen ruoan tuntevat kaikki: burgerit, hodarit, grilliribsit ja makeat piirakat sekä pirtelöt ovat monen suosikkeja. Isoon maahan mahtuu kuitenkin monta ruokakulttuuria, ja ruokaperinteet vaihtelevatkin osavaltiosta toiseen.

Yhdysvaltalainen ruokakulttuuri kattaa valtavan määrän makuja ja vaikutteita eri puolilta maailmaa. Siinä maistuvat muun muassa italialaisten sekä kiinalaisten siirtolaisten mukanaan tuomat ruokaperinteet, Amerikan alkuperäiskansojen ruoat sekä naapurimaa Meksikon maut.

Mantereen sisäosissa pöytään päätyy usein riistaa ja muuta lihaa sekä tuhteja patoja. Itärannikolla nautitaan kalaa ja muita mereneläviä. Kaakossa sekoittuvat karibialaiset ja kuubalaiset maut ja Meksikon ruokakulttuuri vaikuttaa vahvasti maan lounaisosaan. Meksikolaista ja amerikkalaista ruokakulttuuria yhdistävä tex-mex on peräisin Texasin ja Meksikon rajaseudulta, ja siihen kuuluvia tacoja, enchilladoja ja fajitaksia nautitaan ympäri maata.

Järjestä juhlat Amerikan malliin ja laita pöydät notkumaan burgereista, hodareista, grillivartaista sekä makeasta omenapiirakasta ja donitseista. Vai paistaisitko itsellesi aamupalaksi amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapin kera?

Rennosti käsin

Monen amerikkalaisen ruoan paras puoli on se, että niitä voi syödä ronskisti käsin. Kokoa kaverit puutarhapöydän tai takkatulen ääreen, ja tarjoa herkullisia fajitaksia, tacoja, lihapullavartaita tai ylellisiä burgereita, jotka täytetään naudanlihapihvillä, pekonilla ja sinappirelishillä. Tuhdiksi välipalaksi tai lounasnälkään käyvät perinteiset amerikkalaiset täytetyt kerrosleivät tai hodarit.


Search