Arjen parhaat broilerireseptit
Kana ja broileri ovat monen lempiraaka-aineita, sillä ne sopivat ihan jokaiseen ruokaan: kastikkeisiin, patoihin, pastoihin ja keittoihin. Kokeile rohkeasti uusia reseptejä ja tuo lisää makua arkeen.
Broileri on mutkaton raaka-aine niin arjen nopeisiin lounaisiin kuin viikonloppujen rakkaudella haudutettuihin patoihin. Kun haluat kokata jotain hyvää ja helppoa, valitse jokin näistä takuuvarmoista kanaresepteistä.
Broileri-riisivuoka
Tästä ei arkiruoka enää helpotu! Reseptin haastavin vaihe on nimittäin paprikan pilkkominen. Superhelppo broileriruoka on arkiruokien kunkku, joka kypsyy uunissa hissukseen lähes itsestään. Juustoinen kerma ja kanaliemi pitävät huolen ruoan mehevyydestä ja täyteläisestä mausta.
Nuudelikupit
Hauskat kana-nuudelikupit toimivat erityisen hyvin toimistolounaana tai koululaiselle etukäteen jääkaappiin tehtynä arkiruokana. Ainekset kerrostellaan kuppiin, päälle kaadetaan kiehautettu vesi ja parin minuutin odottelun jälkeen ruoka on valmis. Chilikerma viimeistelee täyteläisen maun.
Kanapullavuoka
Mukavan mausteiset kanapyörykät kypsyvät uunissa mahtavan meheviksi kermaisen currykastikkeen syleilyssä. Juustokumina ja paprika tuovat pulliin lempeää lämpöä, lehtipersilja ripauksen vihreää. Jos kaipaat lisäpotkua, voit ripotella vuoan päälle chilirouhetta. Tarjoile riisin ja raikkaan salaatin kera.
Kanamakaronilaatikko
Arkiruokien klassikko makaronilaatikko valmistuu tällä ohjeella kanan jauhelihasta. Muutaman tekovaiheen pääsee skippaamaan, sillä ruoka valmistetaan ilman munamaitoa. Herkullisen liemen salaisuus on tacomaustettu sulatejuusto. Ruoan voi halutessaan viimeistellä murustetuilla nachoilla, jotka tuovat kivaa suutuntumaa.
Pasta Alfredo kanalla
Roomasta kotoisin oleva Pasta Alfredo on saanut uusia herkuttelijoita somesuosion myötä. Herkkupastan koukuttavuus piilee helppoudessa ja täyteläisessä maussa. Voin, kerman ja juuston yhdistelmä saa tässä reseptissä kaverikseen myös nopeasti kypsyviä kanasuikaleita, jotka tuovat pastaan oivan proteiinilisän.
Kanakorma uunissa
Intialaisen keittiön suosikkiannos kanakorma valmistuu helposti kotona valmiin kormakastikkeen avulla. Perunat tuovat vuokaan lisäruokaisuutta, ja ateria muhii uunissa ihanan täyteläiseksi ilman ylimääräistä tiskiä. Annos viimeistellään babypinaatilla ja mukavasti rouskuvilla suolapähkinöillä. Korman kanssa maistuu naan-leipä.
One pot tacopasta
Yhden pannun texmex-tyylinen pasta on nopeasti valmistuva arkiruoka, jonka runsas maku syntyy itse tehdystä tacomausteseoksesta. Chiliä, kuminaa, yrttejä ja valkosipulia sisältävä mauste on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä kuiva-ainekaappiin ja herkutella vaikka poppareiden päällä. Ruoan viimeistelevät täyteläinen juustokastike ja tuore persilja.
Tacokana
Juustoinen tacokana on klassikon maineen arvoinen arkiruoka, joka maistuu erityisesti meksikolaisten makujen ystäville. Tuoreen inkiväärin ja valkosipulin lisäksi makua antavat sweet chili -ruokakerma, tacomaustettu juustokastike sekä appelsiinimehu. Ruoka viimeistellään tuoreella korianterilla ja tarjoillaan riisin kanssa.
Hunajabroilerivuoka
Marinoidut broilerinkoivet pelastavat, kun ei millään keksisi mitä kokata. Tämä helppo ja edullinen arkiruoka syntyy näppärästi yhdessä vuoassa. Riisit ja juurekset kypsyvät koipien kanssa uunissa samaan aikaan ja maustuvat vuoan pohjalla. Punasipuli, porkkanat ja palsternakat tuovat ruokaan rehevää makua sekä oivan kasvislisän.
Pollo limonello
Helsinkiläisestä “ysibaarista” eli Cafe Bar No 9:stä alkunsa saanut keltainen hittipasta onnistuu helposti myös kotona. Jogurtin, inkiväärin, sitruunan ja hunajan koukuttava yhdistelmä hurmaa syöjät vuosi toisensa jälkeen. Tässä versiossa kermaisuutta pastaan tuo crème fraîche. Annos viimeistellään lehtipersiljalla sekä mukavan voimakkaalla Mustaleima™ juustoraasteella.
Helppo kanapata
Mehevää pataruokaa puolessa tunnissa? Kyllä kiitos! Helposti hellalla valmistuvan yrttisen padan juju piilee chorizossa. Mausteinen makkara täydentää kanaa ja runsaasti kesäkurpitsaa sisältävän padan makuja. Valmiiksi maustettu tomaattikastike sekä raikas omenamehu viimeistelevät padan.
Tiedätkö, mitä eroa on broilerilla ja kanalla?
Vaikka puhekielessä broileri ja kana sekoittuvat usein, ne ovat eri kanarotuja. Broileri on lihantuotantoon jalostettu nopeakasvuinen kanarotu, kana taas on jalostettu tuottamaan kananmunia.
Molempien lihaa voi syödä, mutta käytännössä niissä on hieman eroja: broilerin liha on mureaa ja pehmeää, kana taas vahvemman makuista ja väriltään tummempaa. Broileri on nopeampi kypsentää, joten se sopii arkikokkaukseen mainiosti.