Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Hillo vai mantelimassa? Kokeile laskiaispullassa myös uusia, ihania makupareja 

Vegaaninen laskiaispulla

Ratkaise tänä laskiaisena ikiaikainen kiista mantelimassan ja hillon välillä: järkkää pullabuffet, josta jokainen voi koota mieluisalla makuyhdistelmällä täytetyn pullan.  

Laskiainen on pullanystävän parasta aikaa, sillä nykyään makuvaihtoehtoja pullan täytteeksi riittää pilvin pimein. Helpoin tapa saada laskiaispulliin uusia makuja on täyttää pullat kermavaahdon ja maustetun rahkan sekoituksella. Voit myös vaihtaa perinteisen hillon valmiiseen kinuski- tai vaniljakreemiin. Kata laskiaspullabuffetiin monta erilaista makuvaihtoehtoa, niin jokainen herkuttelija löytää lempparinsa. 

Laskiaispullat perinteiseen tyyliin 

Aloita pullabuffetin kokoaminen pullavaihtoehdoilla, jotka sopivat erilaisiin ruokavalioihin. Perinteisen pullan lisäksi tarjolle voi laittaa sekä vegaanisia että gluteenittomia pullia. Vaihtelua täytteisiin saa helposti jo erilaisilla hilloilla ja marmeladeilla. Perinteisen mansikkahillon lisäksi vadelmahillo, karhunvatukkahillo ja appelsiinimarmeladi toimivat hyvin laskiaispullassa. Raikkaiden makujen ystävä voi kokeilla pullassa myös lemon curd -sitruunatahnaa.  

Pähkinää ja suklaata 

Suklaa ja pulla ne yhteen sopii – myös laskiaisena. Ihanan överin suklaapullan täyte valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Kinuskipullan täyte on suklaapullaa jopa vieläkin helpompi tehdä, kun käyttää valmiiksi maustettua kinuskikermaa. Makean ystävän kannattaa kokeilla yhdistää pullaansa molemmat täytteet.  

Myös pähkinä sopii mainiosti yhteen suklaan kanssa. Superherkullisten pähkinäsuklaapullien resepti on vegaaninen ja gluteeniton. Hillolla ja maapähkinäkermalla täytetty laskiaispulla maistuu puolestaan amerikkalaiselta suosikkiherkulta maapähkinävoi-hilloleivältä. Voit yhdistellä pullien täytteitä myös ristiin ja kokeilla maapähkinäkermaa suklaatäytteen kanssa, jolloin saat pullaan hieman suosikkisuklaapatukkaa muistuttavan maun.

Marjoja ja hedelmää 

Jos suklainen pulla tuntuu vähän tuhdilta ja kaipaat laskiaispullaan enemmän raikkautta, kokeile täytteissä hedelmien ja marjojen makuja. Appelsiini-laskiaispullaan appelsiinia tulee kaikissa muodoissa: mehuna, viipaleina sekä kermarahkaan raastettuna kuorena. Banoffee-pulla on herkullinen yhdistelmä klassisen banoffee-piirakan makuja eli kinuskia, kermaa ja banaania. Kinuskia ei tarvitse keitellä itse, vaan sipaisu valmista kinuskikreemiä riittää. Vadelmaiset laskiaispullat taas saavat sisuksiinsa helpon vadelmakermavaahdon, jota voi raikastaa entisestään lisäämällä tuoreita vadelmia .  

Laskiaispullan uudet muodot 

Onko laskiaispullan pakko olla pulla vai riittääkö laskiaispullamainen maku? Vannoutuneimmat laskiaispullafanit ovat yksimielisiä: klassikko on pidettävä klassikkona! Seikkailunhaluisemmille syöjille on onneksi myös lukuisia perinneleivonnaisen makumaailmalla leikitteleviä vaihtoehtoja. Tänä vuonna hitiksi nousevat takuuvarmasti söpön punaiset laskiaistuulihatut, jotka sopivat mainiosti myös ystävänpäivään. Tuulihattujen valmistamista ei kannata pelätä, sillä ihanan kevyet ja rapeat herkut ovat yllättävän yksinkertaisia tehdä. Kokeile myös superhelppoa laskiaispannaria tai talviselle brunssille sopivia laskiaispullaritareita.  

Search