Laskiaispullat

Laskiaispullat

1 h 55 min
keskitaso
318 kcal / 100g
31
22

Perinteinen laskiaisen ajan väittely alkaa: hillolla vai mantelimassalla? Päätä sinä ja valmista laskiaispullat itse. Seuraava kysymys onkin, että pitääkö ensin syödä kansi vai lusikoida kermat vai...

Ainekset

20 laskiaispullaa
50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14 - 16 dl (n. 1 kg)
vehnäjauhoja
150 - 200 g
Valio voita

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa
raesokeria ja/tai mantelirouhetta

Täyte

2 dl
1 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
mantelimassaa tai mansikkahilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  2. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 - 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.
  7. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
  9. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
318 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
13 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (22)

Nimetön13.2.2018 kello 17:57
Pullat tosi hyvä. Itse ohjeessa paljon kummallisuuksia ja virheitä joita noudattamalla täysi katastrofi, kivisiä lättyjä jotka maistuu hiivalta.. Mutta eihän leivonta olekaan reseptin tarkkaa kuten väitetään! Valiolle iso plussa!!
Nimetön11.2.2018 kello 19:36
Erittäin toimiva resepti, tuli historian parhaat laskiaispullat :)
Nimetön4.2.2018 kello 13:18
2 dl vispikermaa riittää hyvin pulliin, kun sen pursottaa renkaaksi hillon tai mantelimassan ympärille. Vatkaaminen on taitolaji; jos vatkaa liian vähän, täyte valuu eikä ole kuohkeaa. Jos vatkaa liikaa, menee voiksi ja kuohkeus katoaa. Vatkaa siis sopivasti.