Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Vinkit parempiin retkieväisiin

Vinkit parempiin retkieväisiin
Laura Saukkonen
Valio markkinointi

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Retkeily on mukavaa, kun mukana on hyvät eväät. Näillä resepteillä valmistat herkullista retkiruokaa nuotiolla tai retkikeittimellä — olipa kyseessä päiväretki tai pidempi vaellus.

Hyvät eväät kruunaavat retken. Nämä reseptit sopivat mainiosti päivän tai parin retkille ja miksei pidemmillekin vaelluksille, jos kuivatat osan raaka-aineista artikkelin lopusta löytyviä vinkkejä noudattaen.

Retkiruokia nuotiolla ja Trangialla

Retkellä ruoka valmistuu nuotiolla tai retkikeittimellä, kuten Trangialla. Kokeile sujauttaa grillimakkara tällä kertaa pastaan, kypsennä uudet perunat folion sisällä nuotiossa tai valmista herkullinen sienirisotto joko tuoreista tai kuivatetuista sienistä. Jos teet ruokaa nuotiolla, muista tarkistaa voimassa olevat metsäpalovaroitukset ennen nuotion sytyttämistä.

Tip icon

Pari niksiä kylmiin eväisiin

Jäätelöä kahviin tai lettujen kaveriksi? Kyllä vain! Jäätelö säilyy termospullossa helposti parikin tuntia. Säilyvyyttä voi parantaa entisestään viilentämällä termospullon etukäteen: laita avonainen termospullo hetkeksi pakastimeen tai viilennä pullo kylmällä vedellä.

Kuuma päivä, kylmä juoma. Kuulostaako mahdottomalta? Jäädytä ennen retkeä vesipullo tai pari ja pakkaa juomat (sekä viileää säilytystä tarvitsevat ruoat) jäädytettyjen vesipullojen kanssa termokassiin. Jäädytetyt vesipullot pitävät juomia kylmänä säästä riippuen useita tunteja.

Muista kahvimaito

Maistuisiko retkellä kunnon maitokahvi tai murot maidolla? Retkelle kannattaa ottaa mukaan kevyttä ja nopeasti nesteeseen imeytyvää maitojauhetta tai avaamattomana huoneenlämmössä säilyvää UHT-käsiteltyä kevytmaitojuomaa. Vegaaniseen ruokavalioon sopii Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma.

Search