Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Viisi ideaa makaronilaatikon ystävälle – oletko jo kokeillut näitä herkullisia vaihtoehtoja?  

Peltimakaronilaatikko

Makaronilaatikko kuuluu monien perheiden suosikkiruokiin, ja joka kodista löytyykin se oma paras perusresepti makaronilaatikolle. Helposti muunneltavissa oleva ruoka taipuu kaikkien  makuun ja sopii niin seka- kuin kasvissyöjillekin.

Makaronilaatikon parhaita puolia ovat ehdottomasti monipuolisuus ja helppous. Mainio arkiruoka on nopea valmistaa isommallekin poppoolle, ja siihen voi ruokailijoiden mieltymysten mukaan lisätä niin kasviksia kuin erilaisia proteiinejakin. Klassinen jauhelihamakaronilaatikko tarjoillaan usein sellaisenaan tai ketsupin kanssa, mutta miedon makuisen ruoan pariksi sopii erinomaisesti vaikkapa hauskaa vastapainoa tuova hapankaali. 

Rapsakan pinnan ystäville: peltimakaronilaatikko 

Peltimakaronilaatikko on vastaus ikiaikaiseen haasteeseen: kuka saa eniten uunissa herkulliseksi paahtunutta rapeaa pintaa lautaselleen? Pellillä valmistettu makaronilaatikko on erityisen rapea ja valmistuu syvässä vuoassa tehtyä laatikkoa nopeammin. Jos kaipaat peltimakaronilaatikkoon perinteisempää makua, vaihda ohjeen MiFU jauhis paketilliseen jauhelihaa.  

Täyttävä kasvisvaihtoehto: kasvismakaronilaatikko  

Tämän ruokaisan ja täyttävän reseptin salainen ase ovat vihreät linssit. Kukkakaalilla ja kesäkurpitsalla rikastettu kasvissyöjän uusi lempparilaatikko saa lisämakua myös aurinkokuivatusta tomaatista ja kuivatusta timjamista. Voit kokeilla kasvismakaronilaatikossa myös maustettuja ruokakermoja tai juustoja tavallisten versioiden tilalla.  

Herkuttelijan valinta: Välimeren makaronilaatikko  

Makaronilaatikon monipuolisuus pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa tässä reseptissä, joka tuo auringonpaistetta pimeämpäänkin päivään. Kasvissyöjällekin sopiva vuokaruoka sisältää jotain tuttua ja jotain uutta: tomaattinen juustokastike korvaa perinteisen munamaidon ja värikkäitä Välimeren makuja ruokaan tuovat pisaratomaatit ja grillatut säilykevihannekset.  

Kotikokkaajien suursuosikki: Koskenlaskijan makaronilaatikko 

Supermaukkaan ja erityisen mehevän makaronilaatikon salaisuus on munamaidon korvaaminen Koskenlaskijalla höystetyllä lihaliemellä. Helppo ruoka valmistuu nopeasti. Koskenlaskijan makaronilaatikko onkin yksi suosituimmista resepteistämme vuodesta toiseen. 

Vahvempien makujen ystävälle: AURA makaronilaatikko 

Nyt hemmotellaan vahvojen makujen rakastajaa: tämän makaronilaatikon nimittäin maustaa kokonainen paketillinen AURA juustoa. Puolet juustosta murustellaan laatikon sisuksiin ja puolet ripotellaan rennosti päälle, joten makua riittää koko laatikon mitalta.  

Kokeile myös kylmänä

Moni tietää, että makaronilaatikko maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Hieman harvempi taas tietää, että kylmästä makaronilaatikosta voi puolestaan pyöräyttää pastasalaatin lisäämällä laatikon joukkoon salaattisekoitusta tai tuoreita vihanneksia. Katso ohje kylmän makaronilaatikon tuunaamiseen tonnikalapastavuoan reseptistä.


Search