Siirry sisältöön
Sesonki

10 valmistujaisten trendiherkkua, joita on ihan pakko kokeilla 

Ranskalaiset leivokset, pehmein pastellisävyin koristellut kakut ja nokkelilla tavoilla valmistetut pikkusuolaiset ilahduttavat sekä maullaan että houkuttelevalla ulkonäöllään. 

Vau, mitä silmäkarkkia! Valmistujaisten kahvipöytä on tänä keväänä täynnä somesta tuttuja hittiherkkuja. Värikkäät leivonnaiset ja suussa sulavat suolapalat maistuvat kaikille ja myös näyttävät syötävän hyviltä. Jos koristelut eivät mene ihan nappiin, ei hätää – herkullinen maku on aina muodissa.

1. Vintagekakku

Tiesitkö, että lambeth-tekniikalla koristellut leivonnaiset olivat ensimmäisen kerran muodissa jo 1800-luvulla? Nyt koristelutyyli on noussut somen ansiosta uudelleen supertrendikkääksi. Röyhelöillä viimeistelty värikäs kakku näyttääkin kuvissa aivan erityisen ihanalta. Näyttävät pursotukset onnistuvat helposti kotona, kun otat avuksi muutaman erilaisen pursotinterän ja tarpeeksi pursotuspusseja. Kauniin ulkokuoren sisältä paljastuu unikonsiemenillä ja sitruunankuorella pilkutettu kakkupohja, joka täytetään mascarponekermalla ja silkkisellä sitruunakreemillä.

2. Passio-keksituulihatut 

Keksituulihatut eli choux au craquelin ovat ranskalaisia jälkiruokia rakastavien lempileivonnaisia, joita Suomessa on niiden suosiosta huolimatta valitettavan harvoin tarjolla. Onneksi tuulihatut on yllättävän helppo pyöräyttää valmistujaispöytään itse. Jos taikinan valmistus askarruttaa, käy kurkkaamassa ensin ohjevideo sen tekemiseen. Täytä kypsät tuulihatut ennen tarjoilua samettisella mascarponevaahdolla ja happaman makealla passionhedelmällä.

3. Pistaasi-madeleine 

Toinen juhlapöytään ehdottomasti kuuluva ranskalaisklassikko on simpukan muotoinen madeleine-leivos. Tässä reseptissä suloiset minileivonnaiset saavat uutta makuvivahdetta pistaasista ja valkosuklaasta. Tarvitset leivosten valmistukseen madeleine-pellin, mutta pieni panostus kannattaa. Madeleineihin tulee himo!

4. Persikka-vadelmalevykakku 

Levykakku on erinomainen vaihtoehto silloin, kun haluat tehdä helposti näyttävän kakun isompiinkin valmistujaisiin. Valmiilla vaniljakreemillä, vadelmilla ja säilykepersikoilla täytetty kakku on sekä mehevä että aivan erityisen kaunis. Kakun pehmeä nuden sävy on tämän vuoden hittiväri, jota näkyy paljon myös kevään juhla-asuissa ja sisustustrendeissä. 

5. Silli-perunasnacksit 

Ei juhlia ilman pientä naposteltavaa! Nämä koukuttavan makoisat cocktail-palat valmistuvat hetkessä muutamasta raaka-aineesta. Somesta tutussa hittiherkussa uusien perunoiden päälle asetellaan mehevää, sitruunalla raikastettua tuorejuustotäytettä, silliä ja sipsiä. Täydellisen rouskuvia pikkuherkkuja tulee nautittua useampi kerralla, joten niitä kannattaa varata juhliin kunnon satsi. 

6. Focaccia-voileipäkakku  

Voileipäkakunkin voi tehdä uudella ja yllättävällä tavalla. Skippaa monimutkaisen kakun kokoaminen päiväkausia etukäteen ja kasaa ruokaisat täytteet tällä kertaa pehmeän focaccia-leivän pinnalle. Italialaistyylinen makumaailma syntyy helposti ilmakuivatun kinkun ja latva-artisokan avulla. Pursota koristeeksi tuorejuustoruusukkeita ja viimeistele marjoilla ja tuoreilla yrteillä. 

7. Baskimaan juustokakku   

Baskimaan juustokakkua kutsutaan myös laiskan leipojan unelmaleivonnaiseksi, sillä siinä ei ole lainkaan pohjaa. Täytteen ainekset vain vuokaan ja unohdus uuniin – ja lopputulos on hurmaava! Juustokakun juju on sen lähes palanut pinta, joka tuo kakun makuun mainiota karvautta. Saat kakusta juhlavan koristelemalla sen marjoilla tai tarjoilemalla sen parina raikasta hilloketta.

8. tofu-skagen

Täysin kasvipohjaiset vaihtoehdot ovat oiva lisä kaikkiin juhlapöytiin, oli vieraslistalla vegaaneja tai ei. Tällä reseptillä veganisoit helposti kaikkien juhlien kestosuosikin eli klassisen skagenin. Tofusta ja vegaanisesta mädistä tehty täyte maistuu niin saaristolaisleivän päällä, uusien perunoiden kanssa kuin juhlavana dippinäkin.

9. limoncellomisu

Viime vuosina drinkeissä villinnyt limoncello sopii täydellisesti myös kesäisten leivonnaisten kostukkeeksi. Savoiardi-keksien dippaaminen sitruunalikööriin kahvin sijaan tekee tiramisusta ihanan raikkaan. Aikuiseen makuun sopiva limoncellomisu on nopea tehdä, ja sen voi nostaa jääkaappiin odottelemaan jo edellisenä päivänä. Viimeistele herkku juuri ennen tarjoilua pistaasimurulla.

10. Mimosa-jääpalat 

Piristä juhlien alkumaljaa söpöillä jääpaloilla! Appelsiinimehusta ja -viipaleista tehdyt isot jääpalat pitävät kuohujuoman pidempään viileänä ja muuttavat sen sulaessaan mimosa-drinkiksi. Voit lisätä jääpaloihin appelsiininpalojen lisäksi myös syötäviä kukkia tai tuoretta minttua.  


Search